Чачак: Дечак повређен на железничкој станици ван животне опасности

ЧАЧАК: Дечак (12) који је данас тешко повређен на железничкој станици у Чачку налази се ван животне опасности.
Tehnički voz Infrastruktura železnice Srbije Foto: Infrastruktura železnice Srbije
Фото: Технички воз Инфраструктура железнице Србије Фото: Инфраструктура железнице Србије

Како се наводи у саопштењу предузећа "Инфраструктуре железнице Србије", дечак је кад се попео на железничко возило - дрезину задобио опекотине због чега је смештен на одељење Интензивне неге Ургентног центра у Чачку, али је ван животне опасности.

На место несреће изашле су екипе Хитне помоћи, МУП-а, као и Комисија за ванредне догађаје „Инфраструктуре железнице Србије“, а железнички саобраћај је успостављен у 14.08 часова.

Узрок несреће није званично потврђен, али је Пинк пренео да је дечак повређен када је дошло до струјног удара који га је оборио.

„Инфраструктура железнице Србије“ још једном апелују и упозоравају да се нико не пење на железничка возила, како би се спречили овакви инциденти и сачували људски животи.

У саопштењу се упозорава да кроз контактну мрежу пролази струја од 25 хиљада волти, а да би се несрећа догодила није неопходно да се додирне жица контактне мреже, већ је довољно само да се уђе у струјни лук, који може бити удаљен и по неколико метара од контактне мреже.

Наглашава се да због пењања на вагоне, од последица струјног удара из контактне мреже годишње на српским пругама настрадају три до четири особе, а најчешће је реч о младима.

EUR/RSD 117.2821
Најновије вести