Апелациони суд потврдио: Обрадовић избачен из фудбала на 10 година (видео)

Апелациони суд у Новом Саду потврдио је делимично првостепену одлуку Посебног одељења за борбу против корупције новосадског Вишег суда којом је бивши фудбалски судија Срђан Обрадовић из Јагодине осуђен на 15 месеци затвора, сада преиначено на годину дана, због злоупотребе службеног положаја на утакмици између “Спартака” и “Радничког” из Ниша, одиграној 13. маја 2018. године у Суботици.
судија
Фото: Youtube Printscreen

Обрадовићу је, истом одлуком, потврђена и  првостепена изречена мера забране, да у трајању од десет година од правоснажности пресуде обавља судијску функцију на утакмицама, али и све послове у Фудбалском савезу Србије, изјавио је јуче за “Дневник” његов бранилац адвокат Горан Карадаревић. Он је додао да је, тим поводом, поднео с окривљеним захтев за заштиту законитости Врховном касационом суду у Београду.

Како смо писали, Обрадовић је ухапшен под сумњом да је злоупотребио службени положај сумњивим пеналом. На тај начин је суботичком суперлигашу прибавио корист, односно бодове, у мечу који је одлучивао о пласману квалификације за Лигу Европе. Тадашњи дерби, за европске мечеве, носио је велик улог фудбалерима “Спартака” и “Радничког”, коло пре краја првенства, биле су потребне победе за пласман на међународну сцену.

Фудбалски судија Срђан Обрадовић је на почетку суђења у Посебном одељењу Вишег суда изјавио да није крив и да није починио кривично дело за које је оптужен. Он је рекао да је свирао играње руком јер је то видео из угла где је стајао.

- И да сада поново видим такву ситуацију, ја бих поново донео такву одлуку. Постојали су сви елементи да досудим казнени ударац – истакао је Обрадовић.

Иначе, Обрадовић, који је накнадно био и посматрач на утакмицама, на саслушању у Тужилаштву тврдио је да му пре меча нико није говорио како треба да суди, те да сматра да је његова одлука била исправна.

М. Вујачић

EUR/RSD 117.5840
Најновије вести