Алексићу продужен притвор за још 60 дана

БЕОГРАД: Виши суд у Београду продужио је за још 60 дана притвор власнику школе глуме Мирославу Мики Алексићу оптуженом да је силовао и полно узнемиравао више полазница те школе.
visi sud beograd, tanjug
Фото: Tanjug/ Video, arhiva

Притвор му је продужен решењем од 26. августа због опасности да би у кратком року могао да понови кривично дело, као и због узнемирења јавности, а на то решење његова одбана је изјавила жалбу, речено је Танјугу у том суду.

О жалби ће одлучивати Апелациони суд у Београду.

Алексић је у притвору од хапшења, 16. јануара.

Њему је припремно рочиште пред суђење заказано за 1. октобар.

У складу са законом, ово рочиште ће бити затворено за јавност и на њему ће се кратко изјаснити о кривици, а потом ће се утврђивати који ће се докази изводити на суђењу.

Суђење ће бити заказано по завршетку припремног рочишта и требало би да буде јавно, осим ако учесници поступка не затраже да суд искључење јавности због заштите приватности.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.

EUR/RSD 117.1998
Најновије вести