Алексић завршио изношење одбране, негирао све оптужбе

БЕОГРАД: Власник школе глуме Мирослав Алексић завршио је данас изношење одбране на рочишту у Вишем суду у Београду, поводом оптужби за силовање и полно узнемиравање седам полазница те школе.
miroslav mika aleksic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

У наставку изношења одбране Алексић је негирао оптужбе Иве Илинчић и Милене Радуловић, рекавши да се ради о измишљеним силовањима и уметнутим сећањима, те да, како је рекао, Тужилаштво свесно учествује у задатом пројекту.

"Учествујем у ријалитију Милене Радуловић, а Тужилаштво је дубоко свесно да се овде ради о силовању истине", поручио је Алексић.

Алексић је оптужбе назвао "селебрити Милена Радуловић", рекавши да је силовања измислила у своје и туђе име и искористила то да постане позната и призната глумица.

Како је казао, пријавила га је по узору на холивудске глумице чији је циљ био да уклоне неке људе из холивудске продукције, а пре тога је, тврди, била глумица са дипломом, али без посла и каријере.

"Сада је подржана од невладиних организација, медијска је хероина феминистичког покрета, добитница је награда за родно насиље у Србији, укључујући и америчке Привредне коморе", рекао је Алексић.

Њене оптужбе Алексић је поделио на поглавља које је назвао "Присилни пољубац", "Клавир", "Фрижидер" и устврдио да су сва измишљена, а да је инспирацију имала у филмовима добитница Оскара Гвинет Палтро - која је покренула покрет "Ми ту", Ким Бесинџер - "9,5 недеља" и Џулије Робертс - "Згодна жена".

Како тврди Алексић, Милена Радуловић и он су имали одличан однос и по њеном одласку из његовог студија, у који је, истиче, често навраћала, позивала га је на своје испите и представе, чак је, каже, била и у његовој кући на Космају у којој живи већи део године.

Уосталом, нагласио је Алексић, њена рођена сестра је, после Милениног одласка из школе, четири године похађала студио, па како онда није била забринута за њену безбедност.

Преломни тренутак је, према његовом мишљењу, била премијера Милениног првог филма "Балканска међа" априла 2019, када јој је Алексић рекао да је своју улогу одиграла као старлета, а не права глумица, за шта је обучавана.

После тога, каже Алексић, више нису имали контакт, а власник школе глуме тврди да је код Милене Радуловић наступило дуготрајно време беса и освете.

Оптужени сматра да је Милена Радуловић особа нарцисоидног карактера која од људи на силу захтева да је доживљавају онако како она жели.

Алексић се осврнуо и на, како је рекао, нелогичности у оптужбама Иве Илинчић, запитавши како је могуће да није пружала отпор или запомагала када се чинови наводног силовања одиграли у близини других људи.

Зашто је после наводног силовања, како је навео Алексић, Ива Илинчић отишла са њим у истом таксију кући, као и да су нелогична времена у коме су се ти наводни злочини десили.

Аксићев бранилац је затражио од суда да прихвати медицинску документацију и фотографије као доказе, које би, како су навели, доказали да је Алексић био под медицинским третманима или у иностранству у време одигравања недела за које се терети.

Следећа рочишта на суђењу Мике Алексића заказана су за 29. новембар и 20. децембар.

Алексићу је суд 9.марта укинуо кућни притвор у ком је био од 10. септембра прошле године, након што му је Апелациони суд укинуо притвор и одредио забрану напуштања стана уз електронски надзор.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, а потом и друге девојке.

Ухапшен је 16. јануара прошле године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз елекронски надзор.

EUR/RSD 117.1954
Најновије вести