Економија - Пољопривреда

Економија / Пољопривреда Завршен Пољопривредни сајам, трактор Џон Дир иде у Равно Село
На Новосадском сајму јуче је завршен 89. међународни пољопривредни сајам, на којем је наступило више од 1.100 излагача из 22 земље.
Економија / Пољопривреда Српска пољопривреда до 2027. добија нових 600 млн евра
НОВИ САД: Амбасадор Европске уније у Србији Емануле Жиофре разговарао је на Сајму пољопривреде у Новом Саду са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем и министарком за европске интеграције Јадранком Јоксимовић о пројекту ИПАРД 2 и планови за ИПАРД3.
Економија / Пољопривреда Заштитићемо цену комплетног шећера, стиже 260 тона из резерви
ДАВОС: „Учинићемо све да земља буде припремљена за зиму чак и боље од многих развијенихјих земаља”, рекао је председник Србије Александар Вучић и између осталог нагласио да ће Србија заштитити цену комплетног шећера.
Економија / Пољопривреда У Европи 53% више воћа третираног најопаснијим пестицидима
ЛОНДОН: Количина свежег воћа у продаји у Европи које је контаминирано најопаснијим пестицидима драматично се повећала, за чак 53 посто током протекле деценије, показују подаци деветогодишњег истраживања државне агенције Акцијска мрежа Европе за пестициде (ПАН).
Економија / Пољопривреда Биће више репице због добре откупне цене
За мало више од месец дана требало би да се жање уљана репица јесенас посејане на око 27.000 хектара.
Економија / Пољопривреда Пшеница жедна на већини њива Средњег Баната
ЕЛЕМИР, ХЕТИН: Суша влада средњобанатским пољима, додуше не на свим.
Економија / Пољопривреда Имамо брашна, уља, шећера, а увозимо пасуљ, кромпир
Мада је наша земља пољопривредно подручје, где добро успевају све пољопривредне културе, домаћа пољопривредна производња има слабости.
Photo
Економија / Пољопривреда Орбан и Вучић отворили Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду
НОВИ САД: Председник Србије Александар Вучић и мађарски премијер Виктор Орбан отворили су 89. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду, чији је овогодишњи партнер Мађарска, а који ће трајати до 27. маја.
Економија / Пољопривреда Недимовић са министром пољопривреде Ирака о сарадњи
БЕОГРАД: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић разговарао је данас са министром пољопривреде Ирака Мухамедом Ал Кафаијем о могућностима сарадње две земље, речено је Тан‌југу у Министарству.
Економија / Пољопривреда Извозницима јагода у Русију проблем дуг и скуп транспорт
БЕОГРАД: Цена транспорта робе из Србије за Русију драстично је скочила, а сам процес траје знатно дуже, што тренутно представља највећи проблем домаћим извозницима свежег воћа, посебно извозницима јагода, рекао је данас секретар Удружења за биљну производњу и прехрамбену индустрију ПКС Александар Богуновић.
Економија / Пољопривреда Руски купци већ чекају у реду за домаће јагоде
Јагоде из пластеника већ дуже од месец дана могу да се купе на пијацама и у маркетима.
Економија / Пољопривреда Котрљање равницом: Вирџинију узгајају читири газдинства породице Часар из Ердевика
За породицу Еленке и Мирослава Часара из Ердевика у опредељењу да се посвете узгоју дувана сорте viryinija преломна је била 1999. година, када је наша земља бомбардована, а сада уз њих у истом послу су син Мирослав и ћерка Татјана, тако да сада у производњи жутог листа имају регистрована четири пољопривредна газдинства.
Економија / Пољопривреда Овчарство у северном Потисју у благој експанзији, јагњетина са пашњака за извоз
СЕНТА: На подручју општина Сента, Чока, Ада и Кањижа у северном Потисју које покрива Пољопривредна стручна служба Сента овчарство је у благом порасту.
Економија / Пољопривреда Пшеница на максимуму, пад цена соје и кукуруза
НОВИ САД: Раст цене пшенице и нови максиму, те пад цена соје и кукуруза обележили су трговање на новосадској Продуктној берзи ове недеље.
Економија / Пољопривреда Усеви подносе ћуди климе, али добра киша не би шкодила
До почетка жетве пшенице има још око месец и по дана, док за кукуруз, соју и сунцокрет има још времена јер су њиве тек посејане.
Економија / Пољопривреда НС: Три велика шампионска пехара за пчеларе на Пољопривредном сајму
НОВИ САД: Велики шампионски пехар у категорији пчелињих производа, на оцењивању квалитета производа и услуга организованом поводом 89. међународног пољопривредног сајма, ове године одлази у Тимомед, Књажевац.
Економија / Пољопривреда Птичији грип у Мађарској, убијено више од 91.000 патака
ПАРИЗ: Мађарске власти су убиле више од 91.000 патака након што су објавиле избијање тешког вируса птичјег грипа (H5N1) на фарми у близини границе с Румунијом, саопштила је Светска организација за здравље животиња (ОИЕ).
Економија / Пољопривреда Недимовић: Од 15. маја слободан извоз брашна
БЕОГРАД: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је данас да је Влада донела одлуку о слободном режиму извоза брашна од 15. маја и додао да неће бити корекције цене тог производа.
Photo
Економија / Пољопривреда Котрљање равницом: Јагњетина из Адорјана спремна за Израел
АДОРЈАН: Фарму уматичених оваца расе винтерберг са 2.500 грла, највећу у Србији, држи предузеће “Контакт” Чабе Боршоша из Адорјана код Кањиже.
Економија / Пољопривреда Нови ценовни максимум пшенице на новосадској Продуктној берзи
НОВИ САД: Нови ценовни максимум пшенице, стабилан ценовни ниво кукуруза и пад цене сојиног зрна су дешавања која су актуелна на тржишној сцени примарних пољопривредних производа на новосадској Продуктној берзи.
EUR/RSD 117.5361
Најновије вести