Економија - Новчаник

Економија / Новчаник Просечна војвођанска плата се зауставила на 60.933 динара
НОВИ САД: По подацима Републичког завода за статистику, просечна августовска нето зарада у Србији је, без пореза и доприноса, износила 64.639 динара.
Економија / Новчаник Курс динара сутра, 26. октобра, 117,57
БЕОГРАД: Динар ће сутра, 26. октобра, према евру вредети приближно исто као 25. октобра и званични средњи курс ће износити 117,57 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Просечна нето плата у Србији 64.639 динара у августу
БЕОГРАД: Просечна нето плата по запосле ном у Србији износила је у августу 2021. године 64.639 динара, и номинално је већа за 10,5 посто, а реално веха 5,9 процената у односу на исти месец прошле године.
Економија / Новчаник Више од 2,98 милиона зарадило 3.419 Новосађана
НОВИ САД: Да су имали приходе које треба опорезовати, Пореској управи Србије пријавило се укупно 30.290 грађана. Ради се пријавама за утврђивање годишњег пореза на доходак грађана за 2020. годину, а обавезу пријављивања имали су грађани који су прошле године остварили доходак већи од 2.987.424 динара.
Економија / Новчаник Курс динара према евру у понедељак 117,58
БЕОГРАД: Динар ће вредети према евру у понедељак, 25. октобра, исто као данас и званични средњи курс ће износити 117,5803 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Грејање на гас и дрва најисплативије
Домаћинства која се ове зиме буду грејала на гас и дрва проћи ће најјефтиније, док ће најпапренији трошак имати она која користе грејна тела на струју и горива за етажно грејање, пропан-бутан и лож уље, показује анализа Агенције за енергетику Републике Србије (АЕРС).
Економија / Новчаник Курс динара у петак 117,58 за евро
БЕОГРАД: Динар ће вредети сутра према евру приближно исто као данас и званични средњи курс ће износити 117,5849 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Грејање на гас и дрва најисплативије, а најскупље...
БЕОГРАД: Домаћинства која се ове зиме буду грејала на гас и дрва проћи ће најјефтиније, док ће најпапренији трошак имати она која користе грејна тела на струју и горива за етажно грејање, пропан бутан и лож уље, показује анализа Агенције за енергетику Републике Србије (АЕРС).
Економија / Новчаник Динар без промене, курс у четвртак 117,58
БЕОГРАД: Динар ће вредети сутра према евру исто као данас и званични средњи курс ће износити 117,5819 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Средњи курс динара у среду 117,58
БЕОГРАД: Средњи курс динара према евру износиће сутра 117,5811 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Динар према евру стабилан, курс у уторак 117,57
БЕОГРАД: Динар ће вредети сутра према евру приближ но исто као данас и званични средњи курс ће износити 117,5717 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Цене нафте склизнуле с вишегодишњег рекорда
ЛОНДОН: Цене нафте су склизнуле данас са вишегодишњег рекордног нивоа, према најновијим подацима с робних тржишта, које у реалном времену прати Си-Ен-Би-Си.
Економија / Новчаник Обавезни смо да Пореској управи дамо податке
БЕОГРАД: То што је Пореска управа од туристичких агенција тражила податке о корисницима аранжмана већим од 5.000 евра је код агенција створило конфузију, јер се овакви подаци траже први пут, али ће оне, будући да им је то законска обавеза, податке дати, каже директор Асоцијације туристичких агенција Србије (YУТА) Александар Сеничић.
Економија / Новчаник Ко се није пријавио за помоћ, пријава од 15-30. новембра
БЕОГРАД: „У циљу континуиране подршке становништву услед пандемије вируса ковид 19, Влада Србије омогућава свим пунолетним држављанима Србије, који имају пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту, да до краја године добију новчану помоћ у износу од 30 плус 20 евра”, изјавио је министар финансија Синиша Мали поводом почетка кампање Моја држава ме поново подржава.
Економија / Новчаник Михајловић: Струја и гас за грађане неће поскупети
БЕОГРАД: Цена струје и гаса за грађане ће остати иста до краја грејне сезоне, а Електропривреда Србије (ЕПС) ће додатно преговарати о ценама струје за индустрију, изјавила је министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.
Економија / Новчаник Грађане камате на кеш кредите коштају око 350 милиона евра
НОВИ САД: На крају септембра укупан дуг по банкарским кредитима у Србији био је 3.050 милијарди динара, што је месечно повећање од 0,8 посто, наводи се у септембарском извештају Кредитног бироа Удружења банака Србије.
Економија / Новчаник Курс динара сутра, 18. октобра, 117,56
БЕОГРАД: Динар ће сутра, 18. октобра, вредети према евру исто као у петак и званични средњи курс износиће 117,56 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Највећи пораст цена у последње три деценије у Немачкој
БЕРЛИН: Цене у Немачкој расту као што нису никада у последње три деценије.
Економија / Новчаник Снижење за сада вратило зејтин уназад
Литар зејтина у продавницама је догурао до 220 динара, али га потрошачи још не плаћају по тој цени, пошто у свим великим трговачким ланцима трају акције, где је ова намирница јефтинија за 20 до 30 динара од редовне.
Економија / Новчаник Народна банка Србије: Инфлацију подгрејали храна и енергенти
Народна банка Србије (НБС) саопштила је данас да су на повећање инфлације у претходном месецу утицале цене непрерађене хране и енергената, који, како наводе из те институције, чине једну четвртину потрошачке корпе.
EUR/RSD 117.5783
Најновије вести