Економија - Новчаник

Економија / Новчаник У понедељак курс динара према евру 117,5042
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће у понедељак, 23. маја, 117,5042 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Нове цене горива: Бензин 184,0 динара, дизел 202,2 динара
БЕОГРАД: Највиша малопродајна цена, у наредних седам дана, биће за литар бензина БМБ 184,0 динара, а дизела 202,2 динара, објавило је данас Министарство трговине.
Економија / Новчаник Инфлација у јуну достиже максималну вредности
Инфлација у Србији је наставила да расте под притиском спољних фактора и у априлу је износила 9,6 процената међугодишње, а очекује се да ће достићи врхунац у јуну и јулу од највише 10,5 процената, након чега ће почети да пада, наводи се у извештају Народне банке Србије (НБС) инфлацији.
Економија / Новчаник Инфлација у Европској унији у априлу 8,1 посто, у еврозони 7,4
ЛУКСЕМБУРГ:  Потрошачке цене у Европској унији порасле су у априлу 8,1 посто на годишњем нивоу са 7,8 процената у марту, показују данашњи финални подаци Евростата.
Економија / Новчаник Динарско задуживање повољно упркос расту референтне стопе
БЕОГРАД: Динарско задуживање остаће релативно повољно и уколико каматне стопе буду повећане под утицајем актуелног повећања референтне каматне стопе, изјавила је Мирјана Милетић, директорка Одељења за монетарну анализу и извештавање НБС и додала да се каматне стопе на динарске кредите тренутно крећу око својих најнижих нивоа.
Економија / Новчаник Због поскупљења минималац окраћао са свих страна
Приликом сваког одласка у радњу, сведоци смо да за исту количину робе плаћамо све више јер на тржишту све свакодневно поскупљује и да су проценти поскупљења велики.
Економија / Новчаник Курс сутра 117,5607 динара за евро
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће сутра 117,5607 динара за евро, што је незнатна промена у односу на петак, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Алтипармаков: Раст пензија биће двоцифрен
БЕОГРАД: Повећање пензија у јануару ће, на основу садашњих пројекција и услађивања према швајцарској формули, износити више од 10 процената, изјавио је за Танјуг члан Фискалног савета Никола Алтипармаков и додао да би ту формулу требало надоградити како би пензије могле боље да прате привредна и инфлациона кретања.
Економија / Новчаник Инфлација у Србији 9,6 одсто у априлу на годишњем нивоу
БЕОГРАД: Потрошачке цене у Србији порасле су у априлу за 1,5 одсто у односу на март, док су у поређењу са априлом 2021. године повећане за 9,6 процената, објавио је Републички завод за статистику.
Економија / Новчаник Пријава од 16. маја, исплата и онима који су напунили 30 година
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је да у понедељак 16. маја почиње нови круг пријаве за једнократну помоћ младима у износу од 100 евра и навео да ће помоћ бити исплаћена 1, 2. и 3. јуна.
Економија / Новчаник Продужава се ограничење цене хлеба, сава 49 динара
БЕОГРАД: Уредба о ограничењу цене хлеба од брашна типа 500, познатог као „сава“ истиче сутра, а како је за Танјуг изјавио државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Урош Кандић, уредба о контролисаним ценама ће бити продужена за још три месеца, с тим што ће нова цена овог хлеба од среде уместо садашњих 46 износити 49 динара.
Економија / Новчаник Енергенти дижу цене, аранжмани скупљи и до 60 евра по авио карти
БЕОГРАД: Директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије Александар Сеничић изјавио је да се украјинска криза негативно одражава на енергенте, због чега је цена горива у авио-индустрији скочила и до четири пута у односу на ону која је била када су чартер-летови уговарани.
Економија / Новчаник Дуг грађана само за кеш кредите догурао до 5,4 милијарди евра
НОВИ САД: Добро је познато да многи грађани Србије троше више него што имају, а како би то и могли по позајмицу одлазе у банке.
Економија / Новчаник Нове цене горива: Дизел 202, бензин 180 динара
БЕОГРАД:Евродизел ће се од данас у 20 часова до петка 13. маја у исто време продавати по цени од 202,00 динара за литар, а моторни бензин европремијум БМБ 95 за 180,00 динара за литар, објавило је Министарство трговине, туризма и телекоминикација.
Економија / Новчаник Курс динара према евру у понедељак 117,60
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће у понедељак, 9. маја, 117,6039 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Цена нафте у успону трећи дан заредом, износи 113 долара
ЛОНДОН/ЊУЈОРК: Цене нафте су порасле трећу трговинску сесију узастопно, услед све већих изгледа да ће тржишна понуда бити смањена због најављеног ембарга Европске уније за руску нафту.
Економија / Новчаник Курс динара у петак 117,63 за евро, исти као просле године
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће сутра 117,6323 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Да ли ће поскупети струја?
БЕОГРАД:  Надлежни у Србији разматрају могућност да Електропривреди Србије у јулу или августу дозволе да подигне цену струје за домаћинства за 30, а привреди за 70 одсто, сазнаје Демостат у изворима блиским Влади Србије.
Економија / Новчаник Софтвераши и нафташи кући носе најдебље коверте
Просечна фебруарска зарада у Србији је, по подацима Републичког   завода за статистику, била 70.605  динара.
Економија / Новчаник Самосталцима пензије у четвртак, пољопривредне у петак
БЕОГРАД: Фонд за пензијско и инвалидско осигурање у мају исплаћује пензије за април, а како је објављено на сајту Фонда, пензије ће прво примити корисници из категорије самосталних делатности.
EUR/RSD 117.4890
Најновије вести