НБС 11. августа доноси пакет мера због већих накнада банака

БЕОГРАД: Народна банка Србије потврдила је данас да ће 11. августа донети пакет мера и прописа како би заштитила стандард грађана Србије, поводом најава и одлука појединих банака да повећају накнаде за одређене услуге повезане с платним рачунима.
banka klijenti
Фото: Dnevnik (arhiva)

Народна банка Србије на првој редовној седници Извршног одбора 11. августа ће донети пакет мера и прописа како би заштитила стандард грађана Србије, саопштила је централна банка.

Навела је, поводом појединих апела и позива да НБС предузме мере у вези с накнадама банака, да интензивно ради на решењу које ће у најкраћем року бити усвојено и примењено тако да се на најбољи начин заштити стандард грађана Србије.

Иако постоји неспорно право да свака тема буде предмет обраћања јавности, истичемо да је сувишно на овај начин говорити о проблему на којем НБС већ убрзано ради и када је већ обавестила јавност у ком року ће бити донете одлуке од интереса за грађане Србије, кажу у НБС.

Доношење оваквих одлука подразумева анализу стања и ефеката, о чијим детаљима се НБС неће оглашавати пре него што те одлуке донесе, навела је централна банка и додала да ће јавност о свим детаљима мера убрзо бити обавештена.

Притом, за разлику од удружења и организација које дају неодговорне и неосноване изјаве, НБС има законску обавезу да води рачуна о финансијској стабилности земље и оваквим темама приступа с највећом пажњом и одговорношћу, истиче се у саопштењу.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести