Момировић: Возови на прузи БГ-НС од јутрос по старој брзини

БЕОГРАД: Железнички саобраћај на брзој прузи Београд-Нови Сад од јутрос у осам сати се одвија по стандардном реду вожње и брзини од 200 километара на сат, пошто су завршени радови на санацији проблема насталих због крађе контактне мреже код Старе Пазове, изјавио је за Танјуг министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.
brzi voz fifa
Фото: Дневник/ В. Фифа

У претходних 48 сати радници Железнице Србије су неуморно радили како би се омогућило коришћење брзе пруге за брзине од 200 километара на сат. Беспризорни лопови су извршили тежак криминални акт, односно дело тешке крађе са угрожавањем безбедности саобраћаја, што је у једном тренутку довело до тога да брзи возови иду 20 км/х, што нисмо могли да толеришемо, истакао је он.

Додао је да су сви расположиви капацитети укључени у санацију, чиме је постигнуто да се радови на санацији обаве у рекордно кратком року и да се од Београда до Новог Сада поново стиже за 33 минута.

Нећемо толерисати овакве акте као што је крађа код Старе Пазове. Задовољан сам што полиција озбиљно ради свој посао, рекао је Момировић.

Додао је да је уверен да ће лопови бити брзо ухапсени и процесуирани и да ће одговарати за дела која су починили.

EUR/RSD 117.2999
Најновије вести