Момировић: Приоритети приватни сектор, нове инвестиције, регион

БЕОГРАД: „Развој приватног сектора, привлачење нових инвестиција, јачање економске сарадње са регионом и земљама ЕУ и остваривање бенефита за грађане Србије приоритети су нове Владе”, рекао је данас на конститутивној седници Савеза за фер конкуренцију у НАЛЕД-у министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић.
Фонет/Милица Вучковић/Томислав Момировић
Фото: Фонет/Милица Вучковић/Томислав Момировић

Он је истакао да државни органи и привредници морају међусобно да сарађују како би се подигао на виши ниво животни стандард у земљи, унапредило пословно окружење, а домаће тржиште постало конкурентније.

Момировић је изразио задовољство што има прилику да на седници Савеза за фер конкуренцију ”Нове мере за сузбијање сиве економије" говори по први пут од како је на челу Министарства спољне и унутрашње тговине.

”Привредни сектор је стуб развоја сваке државе", поручио је Момировић и истакао да је кључно за развој привреде да се сузбије сива економија и сведе на минимум деловање нелојалне конкуренције, а инспекцијска контрола додатно унапреди.

Подсетио је на то колико је Влада Србије у последњих десет година урадила за унапређене живота, економски раст и побољшање услова пословања у земљи, истичући да је у знатној мери порастао БДП, као и да је порасла минимална и просечна стопа раста.

Посебан фокус, казао је Момировић, биће на унапређењу сарадње са регионом, чему посебно доприноси иницијатива Отворени Балкан.

EUR/RSD 117.3076
Најновије вести