Момировић: Цене основних намирница у Србији међу најнижим у Европи

БЕОГРАД: Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић изјавио је данас да је Србија контролом цена обезбедила за своје становнике најниже цене основних животних намирница у Европи.
tomislav momirovic
Фото: Youtube Printscreen

Након састанка са представницима малопродајних објеката у Србији у Влади Србије, Момировић је истакао да су у влади апсолутно свесни да раст цена није мали и нагласио да је инфлација велика у целој Европи.

"Ја бих само волео да људи знају да Србија не предњачи по расту цена у Европи. Волео бих да људи имају у виду да смо ми контролом цена обезбедили ако не најнижу, онда једну од најнижих цена основних животних намирница у Европи. Водимо рачуна о нашим грађанима да им све буде доступно и нећемо дозволити дивљање цена, нарочито основних животних намирница", поручио је Момировић.

Он је додао да би желео да људи могу да приуште себи једну достојну новогодишњу и божићну трпезу и да његово министарство заиста вредно ради на томе.

Министар је рекао да је имао добар састанак са представницима малопродајних објеката и да су констатовали да је снабдевеност добра и да име је то јако важно у времену пред Нову годину и Божић.

Директор Домаћег трговинског ланца Обрад Поповић истакао је да је 2022. била јако изазовна и захтевна година, посебно у обезбеђивању континуитета снабдевања.

"Уз све напоре у целом ланцу снабдевања успели смо да обезбедимо континуирану снабдевеност свих наших продајних објеката. Треба истаћи да се, без обзира на све то, ова година завршава на задовољство свих нас, јер смо успели да постигнемо стабилност снабдевања свим намирницама", поручио је Поповић.

Он је истако да је снабдевеност свим артиклима стабилна и да не постоји никаква назнака било какве нестабилности у наредна два, три месеца.

"Потрошачи немају разлога да осећају било какву зебњу што се тиче било којег производа који се налази у малопродајним објектима", рекао је Поповић и захвалио Министарству трговине на одличној сарадњи.

B
27.12.2022 • 17:48
Kod nas je puter 1.99,a kod vas?
Mucenik
27.12.2022 • 22:04
Dopuna:
Narodu prosečna plata ne stiže samo za hranu i komunalija. Ministre, građanima i građankama želim bolje dane i hrane i srećnu Novu 2023.godinu!
Mucenik
28.12.2022 • 08:30
Hrana, kod nas, je džaba?!
Ministar Tomo Momo, svojim komentarom, da je srpska hrana najeftinija u Evropi, izgleda da on niti ide u prodavnice niti prati vesti iz te oblasti. Obaveštavam ga da naša hrana je skuplja nego u EU, a naše plate, za njegovu informaciju, naše plate su niže za 5-10 puta niže. Izgleda ovaj ministar sluša iste seminare kao što slušaju predsednik i premijer(ka) i lupa iste gluposti ili mu podmetnuli cenovnik hrane od pre deset godina.
Mucenik
28.12.2022 • 08:31
NASTAVAK
Narodu prosečna plata ne stiže samo za hranu i komunalija. Ministre, građanima i građankama želim bolje dane i hrane i srećnu Novu 2023.godinu!
EUR/RSD 117.3378
Најновије вести