Ер Србија од 7. новембра појачава саобраћај до Истанбула

БЕОГРАД: Ер Србија ће, захваљујући растућој потражњи за летовима између Београда и Истанбула и сарадњи са Туркиш ерлајнсом, од 7. новембра почети постепено да повећава број летова између два града и током зимске сезоне обављати до 17 летова недељно, уместо садашњих 10.
avion er srbija
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

Такође, путнике током летње сезоне 2023. године између два града очекује чак шест летова дневно, саопштила је Ер Србија.

Три лета ће обављати Ер Србија, а преостала три Туркиш ерлајнс, са којим Ер Србија има код-шер сарадњу.

Ово партнерство ће Истанбул учинити најбоље повезаним глобалним саобраћајним чвориштем доступним за летове из Београда, док ће путници који лете из Истанбула преко Београда имати најбољу могућу повезаност са ширим регионом Балкана.

Истовремено, Ер Србија ће постати европска авио-компанија са највише недељних летова са истанбулског аеродрома.

"После вишегодишње паузе, у децембру 2019. године, Ер Србија је поново започела летове за Истанбул. За само три године и упркос пандемији COVID-19, захваљујући сарадњи са Туркиш ерлајнсом, напредовали смо од нуле до планирана три лета дневно. Током зимске сезоне, осим 17 летова недељно из Београда, Ер Србија ће до највећег града Турске летети и по два пута недељно из Ниша и Краљева. Настављамо да ширимо код-шер сарадњу и ван Истанбула, рекао је генерални директор Ер Србије Јиржи Марек.

Каже да је Ер Србија покренула сарадњу са компанијом Анадолуџет, ћерком-компанијом Туркиш ерлајнса, на летовима између Београда и турске престонице Анкаре, где се може очекивати повећање броја летова.

"Ер Србија и Туркиш ерлајнс такође планирају да прошире своје партнерство и на летове између Београда и Измира, како би додатно унапредили повезаност између две земље", навео је Марек.

Како је наведено, Туркиш ерлајнс и Ер Србија настављају да истражују даље могућности за комерцијалну сарадњу.

У будућности би то могло да доведе до потенцијалног заједничког улагања, које би омогућило компанијама да понуде побољшане и конкурентне авио-услуге између Турске и Србије и да прошире своју понуду и погодности за путнике.

Ер Србија и Туркиш ерлајнс су у јуну ове године, током 78. годишње генералне скупштине ИАТА у Дохи, и у присуству генералних директора, Билала Екшија и Јиржија Марека, потписале Меморандумом о разумевању.

Овим документом договорено је јачање постојеће сарадње у области код-шер партнерства, карго операција и програма лојалности за путнике који често лете, као и развој опција сарадње у путничким салонима у својим мрежама.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести