Брнабић: Долазак Ривиана показује да и даље побеђујемо

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић оценила је данас да је отварање развојног центра америчке компаније Ривиан у Београду показатељ са Србија успева да се бори и у најтежим временима, постиже успехе и даље побеђује.
ana brnabic, Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Фото: Влада Србије/Слободан Миљевић

"Једна од најпрогресивнијих и најиновативнијих светских компанија, амерички Ривиан, данас је објавила да отварају развојни центар у Београду. Показатељ да успевамо да се боримо и у најтежим временима, постижемо успехе и даље побеђујемо! Добродошли", написала је Брнабић на Твитеру.

Ривиан, произвођач електричних авантуристичких возила (камионета и теренаца), данас је званично објавио да у Београду отвара свој Р&Д центар са намером да запосли локални технички кадар и инжењере из аутомобилске индустрије, наводи се у тексту портала Нетокрација који је премијерка поставила у твиту.

Идеја је да центар у почетку запосли око 200 радника. Радна места ће бити из области напредних технологија повезаних са аутмобилском индустријом, као што су мапирање, инфотрејмент, напредни системи помоћи возачима и ИТ услуге.

EUR/RSD 117.3738
Најновије вести