Економија - Наслови

Економија / Наслови РАТ У УКРАЈИНИ УМАЊИО РАСТ: Теже економске последице рата по Европу тек предстоје
ЦИРИХ: Рат у Украјини умањио је европски економски раст и значајно утицао на скок инфлације широм континента, а теже последице тек предстоје, наводи се у данас објављеној студији Народне банке Швајцарске.
Економија / Наслови НАСТАВЉЕН ТРЕНД СТАБИЛИЗАЦИЈЕ НА ТРЖИШТУ НЕКРЕТНИНА Цене и даље много више него пре пандемије
Извештај Републичког геодетског завода за прво полугодиште 2023. показује да је у Србији на тржишту непокретности настављен тренд стабилизације и смиривања након двогодишњег, изразито динамичног раста, који је уследио после избијања пандемије корона вируса.
Економија / Наслови Бајатовић: Нови РАЧУНИ ЗА ГАС у просеку ВЕЋИ ЗА ОКО 847 ДИНАРА
БЕОГРАД: Поводом повећања цене природног гаса у јавном снабдевања за 10 одсто, генерални директор "Србијагаса" Душан Бајатовић изјавио је данас да ће повећање износити око 847 динара, на потрошњу од 2.100 киловат-сати или 200 кубних метара, док ће на 400 кубика рачун бити већи око 1.600 динара.
Photo
Економија / Наслови РАСТЕ БРОЈ ОНЛАЈН ПРЕВАРА Купили кревет преко мрежа, а КАД СУ СКИНУЛИ ШТОФ имали су ШТА И ДА ВИДЕ (ФОТО)
Београђани поручили брачни кревет преко једног Инстаграм профила који продаје намештај, платили га 50.000 динара и после осам месеци видели да су му даске распале и да је напуњен крпама!
Економија / Наслови ПРОДУЖЕНА УРЕДБА О ОГРАНИЧЕЊУ ЦЕНА НАФТЕ Ево и до када
БЕОГРАД: Влада Србије продужила је данас уредбу о ограничењу цена нафтних деривата до краја октобра.
Економија / Наслови ЗАВРНУЛИ ВЕНТИЛ Русија привремено ограничила извоз бензина и дизела
Руска влада је увела привремено ограничење извоза бензина и дизел горива.
Економија / Наслови ЕВО КОЛИКИ ЈЕ ГЛОБАЛНИ ДУГ Достигао је нови рекорд
ВАШИНГТОН: Глобални дуг је у првој половини године порастао за 10 билиона долара и достигао нови рекорд од 307 билиона долара, саопштио је Институт за међународне финансије (ИИФ) са седиштем у Вашингтону.
Економија / Наслови ПРВА ДЕОНИЦА „ОСМЕХА ВОЈВОДИНЕ” МОЖЕ ДА КРЕНЕ Ево колика је вредност радова и које све земље ће спајати
Брза саобраћајница  „Осмех Војводине“ или „Северна тангента” спајаће источни и западни део Покрајине, као и суседне земље Румунију и Мађарску и бити уједно део паневропских коридора.
Економија / Наслови ПОРАСЛА ОНЛАЈН ПРОДАЈА, РЕКЛАМАЦИЈЕ УЗЕЛЕ МАХА Ево који модни гиганти су почели да НАПЛАЋУЈУ ВРАЋАЊЕ РОБЕ
Модни гигант H&M наплаћиваће купцима враћање робе наручене онлајн. Купци сада морају да плате 1,99 фунти за враћање пакета, било у продавници или на мрежи, а трошкови се узимају из њиховог рефундирања. Међутим, враћање је и даље бесплатно за чланове H&M-а.
Економија / Наслови СТРУЧЊАЦИ ТВРДЕ Србија изградњом електране Бистрица добија енергетску „златну коку“
Уредница портала "Енергија Балкана" Јелица Путниковић и стручњак за енергетику Милош Здравковић оценили су да ће изградњом реверзибилне хидро-електране "Бистрица", Србија добити "златну коку" на енергетском тржишту, јер неће само производити велику количину зелене енергије, већ ће моћи и да је извози по најповољнијим ценама.
Photo
Економија / Наслови ДИЗЕЛ ЗА ДВА МЕСЕЦА ПОСКУПЕО 25 ДИНАРА Нису криве само акцизе, РАЗЛОГА ИМА ВИШЕ
Дизел је за два месеца поскупео 25 динара, док је цена бензина за 14 динара виша него у јулу.
Економија / Наслови НЕВИЂЕНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ НЕМАЧКЕ Ево колико су новца уложили у Кини
БЕРЛИН: Немачка је у првој половини године инвестирала 10,31 милијарду евра у Кину, нешто мање него у истом периоду лане када је уложила 12,0 милијарди евра у ову азијску земљу, наводи Немачки економски институт (ИW).
Економија / Наслови ЛАЖНЕ АНКЕТЕ БАНАКА НБС упозорава на преваре
БЕОГРАД: Народна банка Србије (НБС) упозорила је грађане да је на друштвеним мрежама Инстаграм и Фејсбук учестало појављивање лажних анкета у којима им се нуде новчане награде уколико попуне анкету и доставе одређене информације.
Photo
Економија / Наслови МОМЦИ ОД 18 ГОДИНА СЕДАЈУ У КАМИОНЕ ЗА ДОБРУ ПЛАТУ! Србија надокнађује хроничан недостатак возача, КОЛИКО ШОФЕРА НАМ ФАЛИ?
Већ дуго у Србији нема довољно професионалних возача - и аутобуса и камиона.
Економија / Наслови ГОДИШЊА СТОПА ИНФЛАЦИЈЕ У августу 6,7 одсто, најнижа за 18 месеци, тржишта очекивала другачије
ЛОНДОН: Годишња стопа инфлације у Великој Британији је у августу пала на 6,7 одсто са јулских 6,8 одсто, саопштила је данас британска Канцеларија за националну статистику (ОНС).
Економија / Наслови ПАД ПРОСЕЧНЕ НЕТО И БРУТО ПЛАТЕ У БиХ реално мање
САРАЈЕВО: Просечна месечна исплаћена нето плата по запосленоме код правних лица у БиХ у јулу износила је 1.262 КМ и номинално је нижа за 0,4 одсто, а реално за 0,2 одсто у односу на претходни месец.
Економија / Наслови ОЧЕКУЈУ ИНФЛАЦИЈУ ИЗМЕЂУ 6,4 И 9,0% Економисти смањили прогнозе
БЕОГРАД: Представници финансијског сектора очекују да ће инфлација у августу 2024. године, бити 7,0 одсто, показали су резултати анкете агенције Ипсос, објавила је Народна банка Србије и навела да су очекивања према резултатима последње, септембарске анкете агенције Блумберг још нижа и износе 6,4 одсто.
Економија / Наслови МАЛИ ТВРДИ: Са производима "Боља цена" уштедео сам више од 1.000 динара
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали обишао је јутрос један маркет и куповином производа са ознаком "Боља цена", како је истакао, уштедео више од 1.000 динара.
Економија / Наслови СА ПЕНЗИОНЕРСКИМ КАРТИЦАМА ЈЕФТИНИЈЕ У 600 ОБЈЕКАТА Ево где све можете да искористите попуст
Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали присуствовао је данас потписивању уговора између Републичког фонда ПИО и 16 привредних субјеката, који су се прикључили пројекту „Пензионерске картице нове генерације“.
Економија / Наслови УПРКОС БЛАГОМ ПАДУ Биткоин иде за око 25.370 евра
ПАРИЗ: Биткоин је данас на највећој светској берзи крипто валута Бајненс у 15.00 часова имао вредност од 25.369,00 евра.
EUR/RSD 117.1990
Најновије вести