Економија - Наслови

Економија / Наслови Продаја станова у Новом Саду удвостручена
Најскупљи квадрат стамбеног простора у другом кварталу ове године купљен је у комплексу „Београда на води” по цени од 9.721 евра, наводи Републички геодетски завод у извештају са тржишта непокретности за други квартал 2021.
Економија / Наслови КОНАЧНО: За нисконапонске мреже у Србији 100 милиона евра
ВРАЊЕ: Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас у Врању, где је организован пријем грађана, да је за безбедност нисконапонске мреже широм Србије обезбеђен велики новац како би сви људи имали стабилан напон без обзира где живе.
Економија / Наслови Михајловић: Радници Геокса ће имати посао
БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас у Врању да је држава свесна проблема које Геокс има на глобалном нивоу, да разговра са представницима те италијанске компаније као и са инвеститорима, и да ће учинити све да запослени имају посао.
Економија / Наслови Узурпаторе државних њива пријавити анонимно
Управа за пољопривредно земљиште Министарства пољоприведе направила је две апликације нарочито прилагођене за мобилне телефоне преко којих је од половине маја примила 180 пријава дивљих депонија на њивама и узурпације државног пољопривредног земљишта, рекао директор Управе Бранко Лакић.
Економија / Наслови Матић: Девизни прилив од туризма повећан за 29,3 одсто
БЕОГРАД: Иако ове године нећемо достићи рекордну 2019. охрабрује податак да већ имамо повећан девизни прилив од туризма за 29,3 одсто, каже за Тањуг министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.
Економија / Наслови Мали: Стопа раста у другом кварталу између 12 у 15 одсто
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да очекује да ће стопа раста у другом кварталу бити између 12 и 15 одсто, као и да ће у разговорима синдиката, послодаваца и Владе Србије, који ће почети за неколико дана, бити постигнут договор о повећању минималне зараде на 35.000 динара.
Економија / Наслови Обука за ИТ за незапослене од 13. септембра
Национална служба за запошљавање саопштила је данас да је померен рок за пријављивање незапослених особа за похађање бесплатних специјалистичких обука из области информационо-комуникационих технологија и да је нови термин за почетак обука 13. септембар.
Економија / Наслови Огромна потражња за бициклима код нас и у свету
Потражња за бициклима није порасла само у ЕУ већ и код нас. Према проценама Статистичког завода Евростат у Европској унији је прошле године произведено приближно 12,2 милиона бицикала или за 1,2 посто више него 2019. године.
Економија / Наслови Динар усидрен, курс у петак 117,5571
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће сутра 117,5571 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови СРБИЈА МЕЂУ ПРВИХ 15 У СВЕТУ: Унеско препознао улагања у науку и ИТ сектор
Влада Србије изразила је данас задовољство што су сва домаћа улагања у науку и ИТ сектор препозната у извештају Унеска за 2021. годину, и очекује да ће то додатно помоћи развој ових области у нашој земљи.
Економија / Наслови На једног пензионера сада имамо 1,6 радника
Са исплатом пензија дешава се оно што није деценијама – месечна исплата финансира се из уплате доприноса запослених. Од почетка године наплата доприноса је већа за 36 одсто, а надлежни то објашњавају повећањем запослености.
Економија / Наслови Вашингтон Пост: САД и Немачка постигле споразум о руском гасоводу
ВАШИНГТОН: САД и Немачка постигле су споразум о руском гасоводу Северни ток 2, окончавши дуготрајни спор између два савезника по том питању, јавио је Вашингтон Пост.
Економија / Наслови Затварања граница до краја сезоне неће бити?
Директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије (YUTA) Александар Сеничић сматра да, и поред пооштравања епидемиолошких мера у многим туристичким земљама, оне до краја сезоне неће затварати границе, али је, каже, могуће да ће се услови уласка и боравка мењати у зависности од ситуације.
Економија / Наслови ЕУ планира да омогући праћење трансфера биткоина
БРИСЕЛ: ЕУ планира да променама важећих закона омогући праћење трансфера биткоина.
Економија / Наслови Врховни касациони суд одлучује о рачунима ЕПС-а
Поводом претњи од подношења нових масовних тужби и ради уједначавања судске праксе, Основни суд у Крушевцу иницирао је покретање поступка за решавање спорног правног питања пред Врховним касационим судом (ВКС), с обзиром на опречне пресуде судова у Србији у вези са трошковима који су исказани на рачунима ЕПС-а за потрошњу струје.
Економија / Наслови Биткоин пао испод 30.000 долара
ЊУЈОРК: Биткоин је пао данас испод 30.000 долара први пут од 22. јуна, повлачећи за собом и друге дигиталне валуте.
Економија / Наслови Брнабић: У Србију стижу три или четири америчке инвестиције
ЊУЈОРК: Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да су најаве три или четири нове инвестиције у Србију резултат првог дана разговора које је водила у Њујорку са представницима америчких компанија.
Економија / Наслови ЕУ покренула правни поступак у СТО против руских мера
БРИСЕЛ: Европска унија је покренула правни поступак код Светске трговинске организације (СТО) против руских мера, за које каже, да ограничавају или спречавају компаније из ЕУ да продају робу руским државним предузећима.
Економија / Наслови Сорош и Гејтс предводе преузимање фирме за ковид тестове
ЛОНДОН: Конзорцијум инвеститора, који предводе Фонд за економски развој (СЕДФ) Џорџа Сороша и фондација "Бил & Мелинда Гејтс", финансира откуп британске компаније Молоџик за дијагностичке технологије, која је развила брзи, десетоминутни тест на корона вирус, објавио је Фајненшел Тајмс.
Економија / Наслови Уговор са MVM отвара врата Европе за Јужну Бачку
БЕОГРАД: Највећа мађарска енергетска компанија MVM Group потписала је стратешки уговор са Манекс Групом Србија, у оквиру које послују компаније “Енерготехника Јужна Бачка” Нови Сад и “Електромонтажа” Краљево, водеће енергетске компаније у Србији и региону Западног Балкана, саопштила је Манекс група.
EUR/RSD 117.5571
Најновије вести