Економија - Наслови

Економија / Наслови Матић: Аукција за увођење 5Г мреже у првој половини 2022.
БЕОГРАД: Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је да аукција за доделу фреквенција за увођење 5Г мреже у Србији неће бити расписана ове године и да расписивање треба очекивати до краја прве половине 2022. године.
Економија / Наслови Момировић: Завршавамо најмодернију контролу лета у Европи
БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је данас, поводом сутрашњег Међународног дана контролора летења, радове на изградњи новог торња на аеродрому Никола Тесла у чију ће, како је прецизирао, изградњу и опремање бити уложено 22,5 милиона евра, а захваљујући чему ће већ за неколико месеци стандарди у ваздушном сектору бити померени на понос не само СМАТСА-е и ваздушног сектора већ и целе Србије.
Економија / Наслови Руководство Магна: Србија добра за развој и ширење бизниса
АЛЕКСИНАЦ: Руководство канадске компаније "Магна", која је данас у Алексинцу отворила нови погон за производњу аутомобилских седишта у којем ће радити око 1.000 људи, поручило је да је Србија добро место за почетак и ширење бизниса, због фискалне стабилности, развоја инфраструктуре и вредних људи.
Економија / Наслови Чешка укида ПДВ на струју и гас за новембар и децембар
ПРАГ: Чешка ће се одрећи наплате пореза на додату вредност (ПДВ) за струју и гас на рачунима домаћинстава у новембру и децембру и тражиће од Брисела дозволу да нулту стопу задржи и 2022. године.
Економија / Наслови Енергетска ситуација упркос европској кризи остаје стабилна
БЕОГРАД: Министарство рударства и енергетике саопштило је данас да је енергетска ситуација у Србији стабилна упркос кризи на енергетским тржиштима у Европи те да је обезбеђено довољно енергената.
Економија / Наслови У Бошу у Србији произведено 100 милиона метлица брисача
БЕОГРАД: Из компаније Бош саопштили су данас да као водећи добављач технологије и услуга бележе важан тренутак пословања у Србији - у производном погону у Пећинцима произведено је 100 милиона брисача.
Економија / Наслови Српски стартапи на Џејтексу међу најбољима на свету
ДУБАИ: Три од шест српских стартапа који учествују на овогодишњем сајму информатичких технологија Џејтекс (Gitex) у Дубаију су у конкуренцији од 750 стартапа из 30 земаља света ушли у полуфинале такмичења „Супернова изазов“ за јајбоље младе ИТ компаније.
Економија / Наслови Рио Тинто: Биомаса мења угаљ
БЕОГРАД: Компанија Рио Тинто саопштила је да развија иновативну технологију за добијање нискоугљеничног челика, коришћењем одрживе биомасе уместо коксног угља у процесу производње.
Економија / Наслови Ђиновић: Податке о путовањима прикупљамо по закону, безбедни су
БЕОГРАД: Помоћник директора Пореске управе и директор Центра за велике пореске обвезнике Мирослав Ђиновић рекао је да се и у Пореској управи (ПУ) питају зашто се подигла толика прашина око дописа ПУ туристичким агенцијама да доставе податке о физичким лицима која су уплаћивала аранжмане веће од 5.000 евра, јер су то подаци које Управа сходно закону прибавља у оквиру редовних активности на утврђивању порекла имовине.
Економија / Наслови Михајловић: Почињемо да градимо коридор енергетске ефикасности
ДИМИТРОВГРАД: Министарка енергетике и потпредседница Владе Зорана Михајловић данас је у Димитровграду поделила уговоре власницима домаћинстава који ће захваљујући програму побољшања енергетске ефикасности значајно смањити потрошњу струје.
Економија / Наслови Надзорни одбор ЕПС предлаже увођење стратешке резерве ЕПСа
БЕОГРАД: Надзорни одбор Електропривреде Србије(ЕПС) упутио је иницијативу Министарству рударства и енергетике за увођење механизма стратешке резерве као прелазног решења за обезбеђивање сигурности снабдевања купаца у Србији, саопштено је из ЕПС-а.
Економија / Наслови Табаковић: Рекордне резерве евра и злата
БЕОГРАД: Гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић указала је да су резерве евра и злата на рекордно високом нивоу.
Економија / Наслови ППФ продао 30 одсто ЦЕТИН Групе ГИЦ-у
БЕОГРАД: ППФ Група и ГИЦ су договорили да ГИЦ купи 30 одсто удела у ЦЕТИН Групи.
Економија / Наслови Момировић уручио кључеве станова за 106 породица у Краљеву
КРАЉЕВО: Министар грађевинарства Томислав Момировић уручио је данас са градоначелником Краљева Предрагом Терзићем кључеве станова за 106 породица у оквиру Пројекта стамбене обнове од последица земљотреса у Краљеву.
Економија / Наслови Цена гаса се коначно спустила испод 1.000 долара
МОСКВА: Цена гаса у Европи спустила се на почетку данашњег трговања на лондонској ИЦЕ берзи на око 980 долара за 1.000 кубних метара.
Економија / Наслови Издато за 39,3 одсто више грађевинских дозвола у августу
БЕОГРАД: У августу су издате 2.843 грађевинске дозволе, што је за 39,3 одсто више у односу на исти период претходне године, објавио је Републички завод за статистику.
Економија / Наслови Оракл ће основати регионални центар у Србији
ДУБАИ: Директор Канцеларије за ИТ и еУправу Владе Срббије Михајло Јовановић и виши потпредседник продаје апликација за Блиски исток, Африку и земље централне и источне Европе компаније Оракл Леополдо Боадо Лама потписали су данас Меморандум о разумевању који би требало да омогући формирање региоанлног дата центра у Крагујевцу у склопу Дражавног дата центра.
Економија / Наслови Дашић: Шкода изабрала Крагујевац
КРАГУЈЕВАЦ: До краја године очекујемо долазак "Шкоде" у Крагујевац, што је сада већ сасвим извесно, најавио је градоначелник Никола Дашић, објављено је на сајту Града Крагујевац.
Економија / Наслови ПКС: Србија је регионални центар за америчке ИТ компаније
БЕОГРАД: Србија је технолошки хаб региона Западног Балкана (ЗБ), регионални центар за америчке ИТ компаније и лидер у развоју софтвера, вештачке интелигенције и паметних ИТ решења која се примењују у различитим секторима од финансија и енергетике до здравства и образовања, речено је на првој виртуелној конференцији „Virtual road show" о могућностима улагања САД у српску и економије ЗБ.
Економија / Наслови Почело субвенционисање за нову фискализацију
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали подсетио је да је данас почело пријављивање за државне субвенције за набавку нових фискалних уређаја и позвао све обвезнике да поднесу пријаву.
EUR/RSD 117.5717
Најновије вести