Економија - Наслови

Економија / Наслови При крају израда пројекта за реконструкцију пруге Београд-Бар
БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић изјавио је данас да је у завршној фази израда пројектне документације за реконструкцију пруге Београд - Бар, а пре свега деонице од Ваљева до Врбнице.
Економија / Наслови Тренутно не функционише 35 одсто привреде Украјине
КИЈЕВ: Украјински премијер Денис Шмихал изјавио је да је руска инвазија на његову земљу уништила више од 25.000 километара путева, неколико стотина мостова и 12 аеродрома.
Економија / Наслови Добро да гас добијемо и по 650 долара, на што дужи рок
БЕОГРАД: Уочи разговора Вучић - Путин о гасном аражману уредница "Енергије Балкана" Јелица Путниковић оценила је да би било добро да гас добијемо по цени бар упола мањој него што је на берзи односно око 650 долара за за 1.000 кубних метара.
Економија / Наслови АПР: Обавеза понуђача да имају законског заступника
БЕОГРАД: Агенција за привредне регистре подсетила је на обавезу да сва лица регистрована у Регистру понуђача имају обавезу регистрације података о промени законског заступника.
Економија / Наслови Делегација АПВ састала се са председником Привредне коморе Туниса
Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, на крају радне посете Тунису, разговарао је са  председником Привредне коморе Туниса Муниром Моакхаром и директором Дирекције за сарадњу са Европом у Министраству трговине Набилом Арфавијем.
Економија / Наслови Шпекулант сакрио шећер довољан Србији за 10 дана
Несташицу шећера изазвао је шпекулант, а испоруке шећера данас и наредних дана биће у количинама које далеко надмашују потребе, поручио је државни секретар у Министарству трговине Урош Кандић.
Економија / Наслови Пензионери траже састанак с Вучићем
БЕОГРАД: Удружење синдиката пензионера Србије затражило је састанак с председником Александром Вучићем због драстичног погоршања њиховог материјалног положаја.
Економија / Наслови Украјина затражила од Немачке да блокира Северни ток 1
КИЈЕВ: Генерални директор компаније "ГТС Оператор Украјине", Сергеј Макогон, изјавио је данас да је затражио од немачке владе да искључи гасовод Северни ток 1 и уместо тога предложио снабдевање гасом преко украјинског система за пренос гаса.
Економија / Наслови Владе СРБ и ХР ускоро о градњи новог железничког терминала
ВИНКОВЦИ: Предлог привредника за изградњу заједничког железничког терминала Србије и Хрватске који би растеретио гужве на граничном прелазу Батровци-Бајаково, као и пројекат за градњу инфраструктуре ради бољег снабдевања гасом ускоро ће разматрати владе две земље, најавили су данас у Винковцима председници привредних комора Марко Чадеж и Лука Буриловић.
Економија / Наслови Рубља пала према долару и евру после смањења кључне камате
МОСКВА: Руска рубља је данас наставила пад започет у четвртак, након што је централна банка смањила референтну камату и наговестила да предстоји њено даље снижавање и ублажавање мера контроле капитала.
Економија / Наслови Продата фабрика "Слобода апарати" из Чачка
ЧАЧАК: Фабрика „Слобода апарати”, која је производила уређаје за домаћинство, продата је као правно лице, на јавном надметању у Агенцији за лиценцирање стечајних управника у Београду, која је до сада управљала овим дужником.
Економија / Наслови Забрањен извоз дрвета због несташице огрева
БЕОГРАД: Влада Србије привремено је забранила извоз одређених дрвних сортимената који се користе за производњу чврстих горива на бази био масе, наводи се у одлуци објављеној у Службеном гласнику.
Економија / Наслови Радницима Фијата две године у иностранству или социјални програм
КРАГУЈЕВАЦ: Компанија Фијат у Крагујевцу сматра да је од 2016 запослених 1541 радник вишак, а запосленима ће бити понуђене само две могућности - да оду да раде у иностранству 2 године или да напусте фабрику уз социјални програм.
Економија / Наслови Амбасадор Египта: Преговарамо о увозу пшенице из Србије, међу најбољим је
Амбасадор Египта Бесел Салах изјавио је данас да влада његове земље улаже велике напоре да надомести увоз пшенице из Русије и Украјине, а да је Србија једна од земаља на коју рачунају да би могла да им помогне.
Економија / Наслови Новак: Руска производња нафте биће нешто мања ове године
ТЕХЕРАН: Производња нафте у Русији могла би да падне са прошлогодишњих 524 милиона тона на 480-500 милиона тона у 2022. години, изјавио је новинарима потпредседник Владе Александар Новак.
Економија / Наслови Данас измена уредбе о намирницама, шећер око 89 динара за килограм
БЕОГРАД: Влада Србије ће данас на седници изменити важећу уредбу која се односи на ограничење цена намирница, речено је Танјугу у Министарству трговине, туризма и телекомуникација.
Економија / Наслови Росконгрес: 90 држава на економском форуму у Русији
МОСКВА: Представници више од 90 држава потврдили су учешће на 25. Санкт Петербуршком међународном економском форуму (СПИЕФ) који ће се одржати средином јуна, саопштено је данас из Фондације Росконгрес, организатора манифестације.
Економија / Наслови У четвртак измена уредбе, шећер око 89 динара за килограм
БЕОГРАД: Влада Србије ће на седници сутра, изменити важећу уредбу која се односи на ограничење цена намирница, речено је Танјугу у Министарству трговине, туризма и телекомуникација.
Економија / Наслови Давос: Светској економији прети „савршена олуја“
ДАВОС: Тренутно удружено деловање различитих ризика прети глобалној економији „малом савршеном олујом“, изјавио је Хозе Виналс, председник мултинационалне банке Стандард Чартерд, придруживши се серији страшних упозорења о изгледима глобалног раста, на Светском економском форуму (WEF) у Давосу.
Економија / Наслови Договорено да Србија складишти 500 милиона кубика гаса у Мађарској
БУДИМПЕШТА: Министар финансија Синиша Мали изјавио је у Будимпешти, после састанка са министром спољних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом, да је договорено да Србија у Мађарској током предстојеће зиме ускладишти 500 милиона кубика гаса.
EUR/RSD 117.5361
Најновије вести