Момировић позвао грађане да штеде енергију

БАЧКА ПАЛАНКА: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић данас је штеде енергију и на тај начин допринесу наставку релизације инфраструктурних пројеката у Републици.
2
Фото: FOTO TANJUG/ MGSI/ Đorđe Krstić

Он је током обиласка радова на реконструкцији пута Нови Сад-Бачка Паланка рекао да Србија у јеку велике енергетске кризе и рата у Европи, продужава да ради на великим инсфраструктурним пројектима, пре свега на градњи ауто-путева и железничке мреже.

"Све то су велике ствари, то су велики успеси и волео бих да људи то схвате и волео бих да људи буду са нама у наредном периоду. Ми не можемо да одржимо ове инвестиције ако људи не буду пратили инструкције владе, инструкције председника републике када причамо о уштедама енергије", апеловао је Момировић.

Подсетио је да су цене енергената у Србији знатно ниже него у Европи, јер их држава субвенционише и позвао грађане да штеде енергију како могле да се одрже све текуће инвестиције и настави са економским растом.

"Апелујем на људе да максимално штеде енергенте у наредном периоду, да буду озбиљни, да буду фокусирани, да Србија и по овом питању буде лидер у региону и Европи и да пролеће дочекамо спремни за нове инвестиције. Имамо чврсто лидерство, имамо јаког председника, имамо грађане који су схватили да је јединство кључно у овом моменту и ако будемо јединствени, ако будемо сложни победићемо ову кризу", поручио је Момировић.

EUR/RSD 117.2782
Најновије вести