Ер Србија међу првима добила НДЦ сертификат

БЕОГРАД: Међународна асоцијација за ваздушни саобраћај (ИАТА) сертификовала је Ер Србију за други ниво НДЦ стандарда (Њи дистрибушн капабилити), сврставши је тако међу водеће светске авио-компаније које су свој дистрибуциони систем прилагодиле савременим начинима комуникације.
er srbija avion
Фото: Tanjug (R. Prelić, ilustracija)

Ер Србија је тако постала једна од првих авио-компанија у југоисточној Европи која је добила НДЦ сертификат нивоа 2, и прва на свету са најновијом 19.2 верзијом сертификата који дефинише потенцијале за дистрибуцију производа, саопштио је српски национални авио-превозник.

Захваљујући том стандарду, Ер Србија ће од следеће године у оквиру пилот пројекта, одабраним туристичким агенцијама и корпоративним клијентима понудити портал као платформу за дистрибуцију производа, који укључује авио-карту и све додатне услуге пре, за време и после лета.

НДЦ стандард омогућава српском националном авио-превознику да на прави начин понуди свој производ на све захтевнијем тржишту.

"У данашње доба производ авио-компаније постаје роба, тако да морамо бити спремни да мењамо наш приступ клијентима и прилагодимо понуду нашег производа трговачким принципима, уз ослушкивање искустава из директне продаје. Зато је овај стандард и све оно што за њим следи у нашој будућој комуникацији са свима који продају наше карте од веома великог значаја за Ер Србију", изјавио је Јиржи Марек, директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије.

НДЦ стандард окупља 79 водећих светских авио-превозника света, а омогућава им да адекватно трансформишу и прилагоде начине за понуду свог производа на тржишту. Тај програм је подржан од стране бројних субјеката туристичке и ИТ индустрије, а покренула га ја ИАТА у циљу развоја и усвајања новог стандарда за пренос података на тржишту заснованог на ЏМЛ језику (Еџтенсибле Маркуп Лангуаге).

Из ИАТА наводе да пружају једини званични програм сертификације у индустрији за подршку Новог дистрибутивног капацитета (НДЦ) стандарда, односно НДЦ сертификационог програма.

НДЦ стандард побољшава могућности за комуникацију између авио-компанија на једној страни и свих заинтересованих на другој страни и омогућава да услуге буду понуђене ширем аудиторијуму уз значајно бољи квалитет података, наводи се у саопштењу Ер Србије.

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести