Економија - Берза

Економија / Берза Потонуо промет и БЕЛЕКС индекси
БЕОГРАД: Укупан промет на домаћем тржишту капитала потонуо је данас на 8,3 милиона динара (70,7 хиљада евра), а ослабили су и референтни берзански индекси.
Економија / Берза Акције Фекетића узлетеле 14,7 посто, индекси у зеленом
БЕОГРАД: На домаћем тржишту акција се последњег трговачког дана у недељи активност инвеститора благо опоравила, највише услед великог интересовања које влада за пољопривредним компанијама, а индекси су закључени у "зеленом" и на дневном и на недељном нивоу.
Економија / Берза BELEX индекси мешовити, промет пао
БЕОГРАД: Укупан промет на Београдској берзи износио је данас око 3,2 милиона динара (приближно 27 хиљада евра), потонувши нагло у односу на среду, а референтни индекси су забележили мешовите резултате.
Економија / Берза Београдска берза на трговачкој платформи Атинске берзе
АТИНА/БЕОГРАД: У Атини је данас потписан уговор о миграцији трговачких активности Београдске берзе на трговачку платформу Атинске берзе.
Економија / Берза Цена гаса поново изнад 1.080 долара
ЛОНДОН: Цена гаса у Европи је током данашњег трговања поново порасла изнад 1.080 долара за 1.000 кубних метара, према подацима с лондонске ИЦЕ берзе.
Економија / Берза Индекси у успону, промет у паду
БЕОГРАД: Индекси Београдске берзе наставили су данас успон, док је промет, и поред трговања државним дужничким хартијама, опао након јучерашњег благог опоравка.
Економија / Берза Индекси клонули на крају трговачке недеље
БЕОГРАД: Малодушна инвестициона активност владала је и последњег трговачког дана у недељи на домаћем тржишту капитала, при чему су БЕЛЕКС индекси додатно клонули.
Економија / Берза Живља активност на МТП тржишту, него на Опен маркету
БЕОГРАД: Укупан промет на Београдској берзи износио је 5,5 милиона динара, незнатно више него у среду, при чему је већи део остварен на Мултилатералној трговинској платформи него на Опен маркету, док су референтни индекси оштро пали.
Економија / Берза Инвестициона активност анемична, индекси надокнадили губитке
БЕОГРАД: Инвестициона активност на домаћем тржишту капитала била је анемична, али су индекси надонадили пад од уторка.
Економија / Берза Опали индекси и промет на берзи
БЕОГРАД: Трговање акцијама на Беогрдској берзи било је данас упола слабије него у понедељак, а и референтни индекси су претрпели извесне губитке.
Економија / Берза Промет на мало и раст индустрије у Кини изнад очекивања
ПЕКИНГ: Малопродаја и индустријска производња у Кини порасли су у октобру изнад очекивања, показују данашњи подаци Националног завода за статистику.
Економија / Берза Пшеница стабилно, пад цена кукуруза и соје
НОВИ САД: Недељу дана трговања на Продуктној берзи обележиле су стабилне цене пшенице и пад цена кукуруза и соје.
Економија / Берза Страх од инфлације винуо биткоин и етер до нових рекорда
ЛОНДОН: Биткоин и етер достигли су јутрос нове рекордне вредности свих времена, сурфујући на таласу обновљеног замајца потражње услед интензивирања страха инвеститора од растуће инфлације.
Економија / Берза Индекси ослабили на почетку трговачке недеље
БЕОГРАД: Индекси Беогрдске берзе завршили су први трговачки дан у недељи с негативним резултатима, а и инвестициона активност на тржишту акција је била успорена.
Економија / Берза Суноврат акција "Тесле" на Франкфуртској берзи
ФРАНКФУРТ/ЊУЈОРК: Акције "Тесла" које котирају на берзи у Франкфурту пале су за 8,0 одсто јутрос на раном трговању, након анкете главног извршног директора компаније Илона Маска на Твитеру о томе да ли да прода једну десетину власничког удела у том предузећу.
Економија / Берза Цене нафте осцилирају око вишегодишњих максимума
ЊУЈОРК/ЛОНДОН: Цене нафте крећу се данас око вишегодишњих максимума, подупрте знацима о смањеној испоруци из Организације земаља извозница нафте (ОПЕК) и других произвођача, док су очекивања о повећању залиха у САД вршила притисак на цене.
Економија / Берза Ојачали индекси, у фокусу Комерцијална банка
БЕОГРАД: Индекси Београдске берзе осетно су се опоравили послеђег трговачког дана у недељи, а у фокусу инвеститора су били Комерцијална банка и сомборско пољопривредно друштво Фекетић.
Економија / Берза Акције новосадског ЗГОП-а продате за 1,69 милијарди динара
БЕОГРАД: На Београдској берзи је забележен солидан промет у износу од 1,7 милијарди динара (14,5 милиона евра), који је безмало у целости остварен у блок трговању акцијама новосадског предузећа за грађење, ремонт и одржавање пруга (ЗГОП).
Економија / Берза Клонуо промет на домаћем тржишту акција
БЕОГРАД: Инвестициона активност на домаћем тржишту акција је клонула данас, а незнатно су се спустили и берзански индекси у односу на уторак.
Економија / Берза у утакмици са златом биткоин прекорачио праг од 66.000 долара
ЊУЈОРК: Вредности биткоина је забележила нови рекорд свих времена и прекорачивши ниво од 66.000 долара, пошто су инвеститори поздравили успешан старт трговања фјучерсима биткоина на Вол стриту.
EUR/RSD 117.5777
Најновије вести