Здравствени радници с Палмом отишли у Хургаду

БЕОГРАД: Здравствени радници с прве линије одбране од ковид-19 из више здравствених установа у Србији отпутовали су јутрос у Хургаду, заједно с политичком делегацијом коју предводи лидер Јединствене Србије, народни посланик и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић, саопштено је данас.
p
Фото: Tanjug/ Kabinet Jagodine

Делагација у којој је укупно 130 људи, а у којој је најбројнији њен медицински део, боравиће у Египту до 17. априла.

Марковић каже да се на овај начин изражава захвалност здравственим радницима.

У делегацији су здравствени радници из Клиничког центра Србије, КБЦ "Драгиша Мишовић", Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње", ВМА, КБЦ "Бежанијска коса", Клиничког центра Ниш, Ковид болнице Крушевац, Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију из Београда, Медицинског система Београд.

Такође, у Хургаду су отишли и здравствени радници из Опште болнице у Јагодини и Дома здравља у Јагодини, Општих болница у Ћуприји и Параћину, Дома здравља "др Симо Млошевић" из Београда и здравствених центара у Деспотовцу и Рековцу.

Цео трошак овог пута и боравка у Египту сносе донатори, а обезбедио сам донаторе и за одлазак 1.000 лекара и уопште здравствених радника у Грчку у јуну ове године, рекао је Марковић пред одлазак у Египат.

Здравствени радници обићи ће Клинички центар у Хургади и разговарати са египатским колегама.

У делегацији су и народни посланици Јадранка Јовановић из СНС и Марија Јевђић и Живота Старчевић из Јединствене Србије, заступник манастира Хиландар за Србију Милош Стојковић, који ће састати са представницима Коптске православне цркве у Египту, и новинари.

Марковић је рекао да ће се привредно-политички део делегације током боравка у Хургади састати с посланицама египатског парламента који ће из Каира доћи у Хургаду, затим с гувернером Црвеног мора генералом Амр Ханафијем, као и са више египатских привредника.

EUR/RSD 117.5804
Најновије вести