Вулин разговарао са сталним координатором УН у Србији

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин састао се данас са сталним координатором тима Уједињених нација у Србији Франсоаз Жакоб с којом је разговарао о наставку сарадње.
vulin
Фото: МУП

Министар Вулин и стални координатор Жакоб истакли су значај заједничких напора у областима сузбијања организованог криминала, борбе против насиља над женама, јачања поверења у државне институције кроз рад полиције у заједници, као и подизања нивоа заштите у ванредним ситуацијама.

Министар Вулин нагласио је да су УН од посебног значаја за заштиту суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије. Истакао је да је Министарство унутрашњих послова задовољно што са најзначајнијом међународном организацијом ради на реализацији више пројеката и програма. 

Министар Вулин представио је тренутну ситуацију у вези са избеглицама, мигрантима и тражиоцима азила у Републици Србији и указао на значај ангажовања УН у вези са миграцијама у Европи. 

Изразио је наду да ће генерални секретар УН Антонио Гутереш, који је добар познавалац прилика у Србији и региону, у наредном периоду посетити нашу земљу.

Жакоб је представила кључне области деловања Уједињених нација у Србији у наредне четири године и истакла да је Министарство унутрашњих послова Републике Србије један од најзначајнијих и најактивнијих партнера УН.

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести