Вулин: Деминерска чета добија најмодернију опрему

БЕОГРАД: Министарство унутрашњих послова обезбедило је средства за набавку најмодерније опреме намењене припадицима Чете за противдиверзиону жаштиту, како би и сви ти људи, који су спремни да у сваком тренутку заштите имовину и животе људи, били максимално заштићени, изјавио је данас министар Александар Вулин.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin  Foto:Tanjug/video
Фото: Министар унутрашњих послова Александар Вулин  Фото:Танјуг/видео

"У модерном свету није питање да ли ће доћи до терористичког удара, него када ће доћи. Припадници Полицијске бригаде деминерске чете обучени су и спремни да у случају било каквог инцидента са експлозивним направама заштите имовину и животе свих грађана", рекао је Вулин.

После обиласка Чете за противдиверзиону заштиту Полицијске бригаде, Вулин је навео да је за успех тих момака неопходно да буду добро обучени и опремљени као и да је улагање у њихове обуке и опрему улагање у заштиту свакога од нас.

"МУП је обезбедио сва потребна средства да се купи најсавременија опрема било ког светског произвођача, али исто тако са партнерским земљама ради на њиховим обукама и усавршавањима“, рекао је министар.

Вулин је додао да су припадници те чете, иако често неприметни, увек ту уколико се деси инцидент са експлозивним направама и да не постављају питања без обзира колико да су њихови животи угрожени.

"Зато морамо да их сачувамо, да учинимо све да буду што више заштићени, да имају технику која ће омогућити да буду на довољној удаљености од места на коме могу бити повређени“, рекао је Вулин.

EUR/RSD 117.5697
Најновије вести