УНС: Пролећни фестивал математике од 8. до 13. априла

Пролећни фестивал математике ће се одржати у Новом Саду од 8. до 13. априла у организацији Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, Друштва математичара Новог Сада, Огранака Српске академије наука и уметности у Новом Саду и Српског научно математичко друштва.
Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs
Фото: Природно-математички факултет у Новом Саду Фото: Дневник.рс

Манифестација ће, како најављују организатори, следеће недеље окупити велики број математичара: од ученика средњих школа, студената, наставника и професора математике основних и средњих школа, до професора и сарадника универзитета и академика.

Програм почиње у понедељак, 8. априла, у згради Ректората УНС, округлим столом под насловом „Информационе-комуникационе технологије и високо образовање“.

Семинар „Богољуб Станковић“ ће у уторак угостити два предавача са Универзитета Јиваскила у Финској, а среда увече је резервисана за Научни трибину Огранка САНУ.

У среду пре подне ће се, у Ректорату УНС, одржати „Математички подијум младих“, јединствена конференција ученика средњих школа Србије, са скоро дупло више пријављених саопштења него прошле године. У оквиру те манифестације ће бити додељена награде најуспешнијим такмичарима (и њиховим менторима) Јужнобачког округа у 2019. години.

Пети Симпозијум „Савремени проблеми математике“, који је намењен студентима основних, мастер и докторских студија као и професорима математике, одржаће се у четвртак на Природно-математичком факултету. Гости Симпозијума су предавачи из Србије, Финске и Мађарске.

У суботу, 13. априла, за професоре математике основних и средњих школа, у оквиру акредитованог Новосадског математичког семинара биће одржана предавања и радионице са темама из методологије математичког образовања.  

В. Ц.

 

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести