У западној Србији сви путеви проходни

ЧАЧАК: У западној Србији снег непрекидно пада од прекјуче, а у Ивањици, Лучанима и Чачку путари успешно одржавају главне путне правце проходним.
sneg saobracaj
Фото: Tanjug (video ilustracija)

У току је чишћење некатегорисаних и сеоских путева, а проблема са снабдевањем електричном енергијом до сада није било.

„Сви државнии општински путни правци су проходни. Постоји доста некатегорисаних путних праваца који су непроходни али немамо проблема на тим релацијама. Где год је било потребно, где смо имали неког пацијента, неко дешавање где је морало да се реагује одмах, послали смо машине и путеви су очишћени", рекао је председник општине Ивањица Момчило Митровић.

Он је рекао да се нада ће ће снег да стане током дана или ноћи, и да ће сутра почети чишћење свих некатегорисаних путних праваца, односно тамо где људи нису успели да се сами изборе са својом механизацијом, тракотирма, раоницима.

„Екипе су 24 сата на терену и већ током јутра завршили смо чишћење путева првог приоритета, а јутрос завршавамо и други део, тако да се аутобуски саобраћај немсетано одвија. Што се тишче села, то раде мештани тракотрима,” изјавио је директор ЈП „Драгачево путеви” Милијан Миленковић.

И у Чачку као и у Ивањици и Лучанима, у чишћење су укључени и мештани сеоских подручја које локална самоуправа снабдева горивом.

„Најбитније је да су сви путни правци проходни. Радници три чачанска јавна предузећа, Моравац, Градско Зеленило и Комуналац су већ два дана непрекидно на терену. Током ноћи и у раним јутарњим часовима очишћен је централни део града, а чисте се паралелно ии сеоске месне заједнице”, казао је помоћник градоначелника Чачка за локалну самоуправу и инфраструктуру Милош Стеванић.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести