У Војводини 857 нових случајева, у Новом Саду 209

Институт за јавно здравље Војводине оцењује епидемиолошку ситуацију у АП Војводини као ванредну, са благим трендом опадања броја оболелих.
Institut za javno zdravlje Vojvodine  Foto: Arhiva Dnevnika
Фото: Dnevnik.rs

У овом тренутку у 44 општине и градова ситуација се оцењује као ванредна. Епидемиолошка ситуација се оцењује као неповољна на територији општине Тител.

Током претходног дана у Војводини је регистровано 857 нових случајева. У структури нових случајева 758 (88,4%) је доказано брзим антигенским тестом. Ови пацијенти, представљају  резервоаре заразе који у блиском контакту са другим особама могу пренети вирус и довести до појаве већег броја новооболелих. Мањи број новооболелих је потврђен ПЦР тестом након негативног брзог теста.

Највећи број новооболелих је регистрован у Новом Саду, 209, међу којима, такође доминирају пацијенти потврђени брзим антигенским тестом.

Међу новооболелима и даље доминира радно активно становништво, а међу њима највећи део чине особе узраста 30 до 50 година.

У овом тренутку број регистрованих активних случајева у АП Војводини је 12.295. Највећи број регистрованих активних случајева је у Новом Саду, 2.291, у Панчеву више од 1200, а у Суботици их је тренутно више од 1000. У осталим општинама тренутно је мање од 1000 регистрованих активних случајева.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести