У Акрону одржана 29. Србијада, највећи турнир наше дијаспоре (Видео)

ЧИКАГО: Србијада највећи фудбалски турнир српске дијаспоре у северној Америци, 29. по реду, на којем је учествовало 37 екипа, различитих старосних категорија, одржана је у Акрону петом по величини граду у Охају.
њ
Фото: Youtube Printscreen

Победу је однео ФК "Република Српска" из Чикага која је у финалној утакмици победила "Уједињене Србе" из Милвокија резултатом 4:1, и том приликом освојила шампионски пехар у ОПЕН категорији, преноси Чикаго гласник.

Организатори овогодишње Србијаде, били су ФК "Гаврило Принцип" и црква Светог арханђела Михаила из Акрона, града који се налази у региону Великих језера док ће домаћин јубиларне 30. Србијаде бити ФК "Морава" из Чикага.

Србијада је у Акрону окупила више хиљада посетилаца који су могли да уживају и у специјалитетима српске кухиње и културно уметничком програму.

У осталим категоријама, победе су однели следећи тимови - до 10 и 12 година победили су играчи ФК Гаврило Принцип.

Победници до 14 година су из клуба Карађорђе из Кливленда као и старији од 30 година. Најбољи клуб састављен од старијих играча од 40 година су они из ФК "Уједињени Срби из Чикага" док су играчи Карађорђа из Кливленда који су победили тим Морава из Чикага победници у групи старијих од 50 година.

Акрон је био домаћин Србијаде и 2013. године.

Прикупљени новац од котизације намењен је за реновирање два терена за кошарку и тенис који би деци и омладини помогли да развијају спортски дух и да се окупљају око цркве Светог архангела Михаила у Акрону.

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести