Стевановић: За нас из црвене зоне нема дилема око вакцина

БЕОГРАД: Начелник Клинике за реанимацију и анестезиологију КБЦ "Др Драгиша Мишовић" Предраг Стевановић истакао је да око вакцина против корона вируса нема дилему и додао да је принципијелно задовољан одзивом грађана.
Vakcina protiv koronavirusa Foto: AP
Фото: Вакцина против коронавируса Фото: АП

Наводећи да је једино светло на крају тунела вакцина када је у питању борба са вирусом корона, др Стевановић каже за Први програм Радио Београда да се нада да ће се тренд досадашњег одзива грађана за вакцинацију наставити и повећавати.

Постоје наводне дилеме о томе да ли примити вакцину, коју вакцину примити… Морам да вам кажем да за нас који радимо у црвеној зони такве дилеме не постоје. Вакцину треба обавезно примити и на свако питање мојих пријатеља о томе коју вакцину да приме ја одговарам - ону прву која ти је доступна, рекао је др Стевановић.

Додао је да су све доступне вакцине испитане у тој мери да знамо да оне неће учинити ништа лоше.

Нус појаве постоје за практично све лекове и нико од нас се не пита када користи на пример лекове за притисак да ли ће се нешто лоше десити. Увек може да се деси, уношењем било чега у организам, али проценат је толико мали да се сматра прихватљивим, наводи.

Сматра да су за ширење дилема и мишљења најодговорније друштвене мреже и наводи да као лекар то не може да разуме јер су вакцине цивилизацијска тековина.

Свима који су у дилеми око тога да ли треба да приме вакцину понудио бих да дођу као добровољци код нас у црвену зону. Обућићемо их и заштити и видеће како изгледају оболели од ковида. После тога неће више имати никакву дилему, каже др Стевановић.

EUR/RSD 117.5815
Најновије вести