Сахрањен проф. др Зоран Станковић

БЕОГРАД: Познати српски патолог, генерал и бивши министар, проф. др Зоран Станковић, уз војне почасти сахрањен је данас у Алеји заслужних грађана на београдском Новом гробљу.
zoran stankovic
Фото: Tanjug (arhiva)

Станковић, који је преминуо 5. октобра у Војно-медицинском центру(ВМЦ) на Карабурми од последица заразе корона вирусом, сахрањен је у присуству породице, родбине, бројних пријатеља, сарадника и представника Војске Србије.

Његов ковчег носили су припадници Гарде Војске Србије, свирао је оркестар Гарде Војске Србије, а почасне плотуне испалили су такође припадници Гарде Војске Србије.

Раније данас у Дому војске одржана је комеморација поводом смрти Зорана Станковића, којој су присуствовали министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

На комеморацији су се у име Министарства одбране и Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медведу, чији је Станковић био председник, од најпознатијег српског патолога опростили његови сарадници.

Станковић је завршио је Медицински факултет у Нишу 1980. године, а докторирао је 1997. године. Завршио је специјализацију за судску медицину и патологију и био је патолог на ратиштима бивше Југославије, уврштен је на листу експерата УН за судску медицину и више пута је сведочио у Хашком трибуналу.

У чин генерал-мајора унапређен је 2001, а годину дана касније изабран је за најмлађег начелника ВМА у историји те установе.

Био је министар одбране и здравства, а од 2012. обављао је функцију председника Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медведу.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести