Рекордан број пријава за највећи број стипендија

БЕОГРАД: На Конкурс Фонда за младе таленте Републике Србије за стипендирање 1.500 најбољих студената пријавио се највећи број заинтересованих у последњих 10 година, саопштило је данас Министарство омладине и спорта.
s
Фото: Youtube Printscreen

"Никад већи број пристиглих пријава најбољи је показатељ да Србија има будућност којом може да се поноси. Наш одговор на све већи број кандидата који су остварали запажене успехе претходне школске године је поновно повећање броја стипендија које ћемо доделити", изјавио је тим поводом министар Удовичић.

Он је додао да, управо због младих људи, који настоје да сваким даном свог школовања буду све бољи, Министарство омладине и спорта континуирано улаже у стварање додатних могућности за усавршавање знања и неговање талената младих.

"Настављамо са тенденцијом повећања броја додељених стипендија, јер су препознавање достигнућа и потреба младих и константна подршка основни приоритети рада Фонда за младе таленте и Министарства омладине и спорта. Позивам све младе да не одустају од својих циљева, да подижу лествицу успеха навише, проширују перспективе и усавршавају своја знања, а ми смо као држава увек ту, да им будемо ослонац и подршка", рекао је Удовичић.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести