Путеви Србије упозоравају на маглу на путевима

БЕОГРАД: Због појаве магле смањена је видљивост на многим правцима, упозоравају Путеви Србије.
saobracaj
Фото: Tanjug/D.Aničić

Тако је, наводе, видљивост смањена на ауто-путу Е-763, на деоници петља Лајковац - петља Љиг, али и на подручју Вршца где је због магле смањена видљивост на 100 до 150 метара.

Путеви Србије саветују максималан опрез при вожњи и моле учеснике у саобраћају да прилагоде брзину кретања због појаве магле која смањује видљивост на појединим путним правцима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Упозоравају и на ситне одроне дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, а највише на Ђердапској магистрали где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.

На раскрсници државног пута I Б реда број 12 и Пута шајкашког одреда, на територији Новог Сада до 31. децембра планиран су радови на изградњи кружног тока. У зони градилишта возила ће бити преусмеравана са две раздвојене на једну коловозну траку.

На деоници Доња Глама-Бела Паланка и скретању за Пајеж-Доња Глама обустављен је саобраћај због радова на асфалтирању коловозато од 9 до 16 сати до 25. децембра.

На путу Бољевци-Обреновац у току су радови на санацији коловоза и обављаће се до 29. децембра, због чега је и даље на снази убустава саобраћаја. Алтернативни путни правац из правца Обреновца је ауто-пут Милош Велики.

На наплатним станицама на аутопутевима нема задржавања возила, а према информацијама Управе граничне полиције у 17.15 часова на граничном прелазу Батровци, на излазу из земље теретна возила чекају три сата, на Келебији два, а на прелазима Градина, Сремска Рача и Хоргош сат времена.

EUR/RSD 117.5702
Најновије вести