Преминуле још две особе из Чачка, у округу заражене 152 особе

ЧАЧАК: У току претходног дана два пацијента из Чачка, мушкарац и жена, преминули су од последица вируса корона у Клиничком центру Крагујевац, саопштено је на састанку Радног тима за праћење ширења вируса корона на територији града Чачка.
Vanredno stanje, korona virus u Srbiji  Foto: Dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Ванредно стање, корона вирус у Србији Фото: Дневник.рс/илустрација

"Подаци од претходног дана били би много оптимистичнији да нисмо изгубили два суграђанина. Ради се о особама која су била на респиратору и који су отишли из Чачка пре више од 10 дана", казао је Михаило Луковић руководилац Радног тима.

Како је додао, ипак гледајући број оболелих на инфективном одељењу у Општој болници Чачак, којих је данас 10, а пре седам дана их је било 27, као и смештених у "Плавој хали" у Атеници, којих је данас осам, а пре седам дана их је било 30, може се рећи да епидемија губи на маху.

"Тај број би у овом тренутку био и мањи да су грађани поштовали предложене мере забране окупљања и полицијског часа. Илустрације ради, у овом тренутку болесна су три монаха и једна монахиња, као и двоје њих који су били у манастиру током ускршњих празника. Сви су они на болничком лечењу", казао је Луковић.

Додаје да ако се из тога може нешто закључити то је да је потребно убудуће избегавати већа окупљања у затвореном простору.

Што се тиче новозаражених на територији Моравичког округа, Луковић је саопштио да је од 54 узорка који су послати претходног дана, два позитивна из Чачка и четири из Горњег Милановца тако да је укупан број у Чачку 90, Горњем Милановцу 54, Лучанима пет и Ивањици три, односно на нивоу округа 152.

У пријамно-тријажној амбуланти Опште болнице Чачак било је девет прегледа, а примљен је један пацијент.

Током претходног дана четири пацијента су отпуштена, од тога се један води као излечен, јер је био позитиван па негативан на корона вуирус.

Један пацијент је пребачен у "Плаву халу“, а два на грудно.

Према подацима Републичког фонда здравственог осигурања, још један пацијент из Чачка се води као излечен, као и три из Горњег Милановца тако да је укупан број излечених до сада у Чачку 15, Горњем Милановцу 19.

"Овај број односи се само на излечене у Чачку и Горњем Милановцу, мада смо имали много више таквих, али су они у евиденцији установа из којих су отпуштени - КБЦ Звездара, КЦ Крагујевац, болница "Драгиша Мишовић", казао је Луковић.

На подручју Чачка у самоизолацији су 72 особе, а на нивоу Моравичког округа тај број је 147.

У току данашњег дана, према најавама Цивилне заштите, биће дезинфиковани вртићи.

EUR/RSD 117.2072
Најновије вести