Поново раст броја новозаражених у Војводини и Новом Саду

НОВИ САД: Током претходног дана у Војводини је регистровано 878 (јуче 813) нових случајева. У структури нових случајева 763 (86,9%) је доказано брзим антигенским тестом, саопштио је Институт за јавно здравље Војводине.
kovid korona susnjevic
Фото: Дневник/ Слободан Шушњевић

Ови пацијенти, представљају  резервоаре заразе који у блиском контакту са другим особама могу пренети вирус и довести до појаве већег броја новооболелих. Мањи број новооболелих је потврђен ПЦР тестом након негативног брзог теста. Највећи број новооболелих је регистрован у Новом Саду, 197 (184), међу којима, такође доминирају пацијенти потврђени брзим антигенским тестом.

Институт за јавно здравље Војводине оцењује епидемиолошку ситуацију у АП Војводини као ванредну, са стабилизацијом тренда оболевања на високим нивоима. У овом тренутку на територији 44 општине и градова ситуација се оцењује као ванредна. Епидемиолошка ситуација се оцењује као неповољна на територији општине Тител.

Међу новооболелима и даље доминира радно активно становништво, а међу њима највећи део чине особе узраста 30 до 50 година.

Институт ову ситуацију сматра крајње неповољном и очекује продужење епидемијског таласа.

У овом тренутку број регистрованих активних случајева у АП Војводини је 21.678. Највећи број регистрованих активних случајева је у Новом Саду, 5.201, у Панчеву више од 1500, у Суботици и Зрењанину их је тренутно више од 1300. У осталим општинама тренутно је мање од 1000 регистрованих активних случајева.

EUR/RSD 117.5697
Најновије вести