Поједине компаније понудиле помоћ грађанима и држави

БЕОГРАД: Ер Србија и још неке друштвено одговорне компаније понудиле су помоћ услед ситуације изазване пандемијом корона вируса. 
avion er srbija
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

Сви ресурси Ер Србије од данас ће бити стављени на располагање надлежним државним органима, како би биле обављене све активности у интересу Републике Србије, саопштили су из српске националне авио-компаније.

Због привременог обустављања међународног путничког саобраћаја, Ер Србија ће, од данас, привремено обуставити превоз путника. 

Истим поводом огласиле су се још неке компаније, са акцијама које ће, и поред ризика да у томе има и пи ара, бити од помоћи грађанима у околностима које намеће епидемија короне и мере ванредног стања.

Компанија Фердинанд кнедле ће бесплатно делити и достављати своје производе особама изнад 65 година старости. 

Сврха акције је да се особама са ограниченим кретањем олакша живот током ванредне ситуације на територији града Београда, а компанија позива све људе добре воље и мале бизнисе да се прикључе. 

Акција укључује све љубитеље кнедли који поручују храну путем сајта или телефона, па ће од петка свако ко купи 4 (6, 8 или 12) кнедле у периоду од 11 до 18 часова имати прилику да остави адресу комшија страијих од 65 година а на коју ће компанија уз помоћ партнерске курирске службе Ваш потрчко доставити 2 (3, 4, 6) кнедле бесплатно уз могућност слања поруке подршке пошиљаоца. 

Компанија Тончев градња, у чијем је власништву хотел New City у Нишу, ставила је на располагање хотелске капацитете граду Нишу и Републици Србији током пандемије корона вируса.

Намена хотела New City ће бити дефинисана одлуком кризног штаба на чијем је челу градоначелник Ниша, а трошкове смештаја ће сносити компанија Тончев градња. 

Међу одговорним компанијама и појединцима који помажу грађанима и држави налазе се и МК груп, модни креатори и шивачи у Србији који су решили да шију маске и деле их грађанима широм земље, многобројини волонтери који помажу најстаријима који не могу да изађу и купе шта им је потребно... 

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести