Објављено у Службеном гласнику: Отварају се тржни центри

БЕОГРАД: Затворени и отворени тржни центри у Србији од сутра поново могу да раде од 6 до 22, наводи се у Наредби министра здравља Златибора Лончара која је данас објављена у Службеном гласнику.
trzni centar kupovina
Фото: Dnevnik arhiva

Како је прецизирано, рад је и даље забрењен угоститељским објектима у склопу тржних центара, али је њима омогућена шалтерска продаја хране и пића.

У наредби се, поред осталог, каже да управљач објекта дужан је да обезбеди да се испред шалтера за продају хране и пића не окупља већи број особа и да између њих постоји размак од најмање два метра.

На улазу у тржне центре мора видно бити истакнута корисна површина целог објекта, односно простора и број особа које могу бити у њему, као и обавеза посетилаца да носе заштитне маске.

Запослени морају да носе заштитну маску током рада, заједничке просторије и предмете које користе корисници морају да се на сваких сат времена дезинфикују.

У тржним центрима мора да буде одређен корона редар који је одговоран за поштовање мера ношења маске, а ако објекат има више улаза и излаза, има више спратова и површине је веће од 500 квадратних метара, мора да буде одређено више корона редара.

Када је реч о осталим услужним делатностима, мере остају исте, што значи да све врсте продајних и услужних објеката могу да раде до 22, што укључује и баште ресторана и кафића, али без живе музике.

Неограничено могу да раде апотеке, бензинске пумпе, достава хране и ординације и лаобораторије из области медицине, стоматологије и ветерине.

EUR/RSD 117.5804
Најновије вести