Недопустиво поређење комуналне полиције са нацистима

БЕОГРАД: Вршилац дужности секретара за послове Комуналне милиције Иван Дивац реаговао је данас поводом неких објава на друштвеним мрежама у вези са поступањем комуналне милиције, оцењујући да је недопустиво и испод минимума пристојности упоређивати њене припаднике са нацистичком, униформисаном полицијом из Хитлеровог времена.
komunalna policija, tanjug
Фото: Tanjug/ video, arhiva
“Мало је рећи да смо шокирани овим чином МлађанаЂорђевића из Савеза за Србију, који је синоћ на друштвеним мрежама отворено поредио комуналну милицију са полицијом нацистичке Немачке, због тога што су припадници комуналне милиције реаговали на бахато кршење прописа од стране власника грађевинске фирме МБА Ратко Митровић” Бранка Миљковића", каже Дивац.
 
Шок је тим већи, напомиње Дивац, јер је Ðорђевић кум и један од најближих пријатеља Драгана Ђиласа који је, како подсећа, формирао Комуналну милицију у Београду, у којој и данас раде исти људи који су запослени у време његове власти.
 
Дивац је указао да је у случају Миљковић, комунална милиција поступала по пријави грађана за нарушавање комуналног реда паљењем гума на градилишту и то у време полицијског часа .
 
“У току поступања наша колегиница је без икаквог разлога нападнута, прећено јој је са ''знаш ли ти ко сам ја'', и задобила је урадац у главу, због чега је и збринута од стране Хитне помоћи”, навео је Дивац у изјави за јавност.
 
Он је напоменуо да је Миљковић био агресиван, у алкохолисаном стању и да је вређао, пљувао и физички нападао припаднике комуналне милиције, те да је приведен по налогу надлежног тужилаштва.
 
Истиче да не разуме људе који могу да бране осионо понашање, попут Миљковићевог, и да омаловажавају службена лица која су радила свој посао, а посебно да оправдавају напад на жену.
 
Миљковић ће, иначе, данас бити саслушан у Трећем основном тужилаштву у Београду због кривичног дела напад на службено лице у вршењу службене дужности, након чега ће бити познато да ли ће тужилаштво тражити да му се одреди притвор.
EUR/RSD 117.1998
Најновије вести