Милион путника возом Београд - Нови Сад за неколико месеци

БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и в.д. директор Србја воза Иван Булајић данас су на железничкој станици Нови Београд Весни Радмилац из Београда, као милионитом путнику на релацији Београд-Нови Сад уручили годишњу карту за ову релацију и железничарску капу.
brzi voz fifa
Фото: Дневник/ В. Фифа

"Ово је леп дан за Србију, јер је за само неколико месеци милион путника прошло линијом Београд - Нови Сад и то показује колико је то другачији однос према железници од пре само неколико година када су људи заборавили на превоз железницом", рекао је Момировић.

Додао је да је држава са улагањем у инфраструктуру и најмодерније возове у саобраћају између два највећа града у Србији отворила ново поглавље у железничком транспорту.

"Настављамо са радовима на брзој прузи ка Суботици, а у октобру ћемо убрзатти и радове на деоници брзе пруге Београд - Ниш. Већ се одређени радови на траси код Јагодине изводе, а у октобру ћемо са Европском комисијом и Европском инвестиционом банком потписати уговоре о значајнм грантовима и бесповратним средствима која ћемо добити за ову пругу, на којој ће укупна вредност радова износити 2 милијарде евра", рекао је Момировић.

В.д. директора Србија воза Иван Булајић нагласио је да је милионити путник на релацији Београд - Нови Сад доказ да када се људима пруже врхунска услуга и када им се омогући да користе пругу и возове као у најразвијенијим европским земљама, да се онда путници враћају железници.

Додао је да је то стратегија још већег враћања путника железницком саобраћају коју ће Србија воз спроводити и у будућности.

EUR/RSD 117.2745
Најновије вести