Међу студенткињама у КГ супруга лидера најјаче опозиционе странке у ХР?

ЗАГРЕБ: Након хапшења бившег ректора Унивезитета у Крагујевцу Небојше Арсенијевића и некадашњег декана Медицинског факултета у Крагујевцу Предрага Чановића, због сумњи да су продавали дипломе, Дневник хрватске Нове тв. тврди да је међу студенткињама била и супруга шефа најутицајније опозиционе СДП Пеђе Грбина.
Kragujevac Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Грбин је за овај медиј рекао да су запањени и да су се медицинске сестре "ни криве ни дужне нашле у проблему".

Наводе да су се неке од болница у Хрватској већ бациле на додатну проверу диплома. Струковна комора затражила је у Крагујевцу додатну проверу јер, кажу, имају информацију да је крагујевачки Универзитет поништио 22 од 45 диплома.

И Хрватска комора медицинских сестара, додаје се, затражила је додатну проверу Универзитета у Крагујевцу.

“Код нас је укупно 13 медицинских сестара, које су завршиле студије у Крагујевцу, прошло поступак полагања испита у хрватској комори медицинских сестара 2015. године”, рекао је председник Хрватске коморе медицинских сестара Марио Газић за Дневник Нове ТВ.

Газић каже да су то све медицинске сестре које су и биле средње медицинске сестре у Хрватској.

"Ми као Комора смо затражили, послали смо им попис од 13 особа које су код нас положиле разлику испита јер имамо информацију да су 22 дипломе поништене тако да проверимо јесу ли ове сестре које су положиле разлику још 2015. године међу тим именима”, додаје Газић.

Овим поводом огласило се и Министарство здравства и кажу да немају информација о тој теми те да је за признавање иностраних стручних квалификација у Хрватској надлежна струковна комора, у коју је дужан да се учлани сваки здравствени радник који “непосредно пружа здравствену заштиту”.

Истичу и да у ће тек “по добијеним информацијама поступати у оквиру своје надлежности”.

EUR/RSD 117.3205
Најновије вести