Леа и ја: Чола је ипак био бољи!

Касна јесен, рецимо, можда и почетак зиме.
lea i ja
Фото: А. Радловачки, Српски Итебеј 2010.

Леа је била четврти разред, или тако нешто, која година горе-доле. Са мамом, њеном пријатељицом и две ћерке (нешто старије од Лее) одлази на концерт Здравка Чолића, у Новом Саду, на Карађорђевом стадиону.

То је био први пут да је Леа видела толико људи на једном месту!

Стајале су на трибинама, исувише је било хладно и живахно да би се седело, мада девојчице свакако ништа нису виделе од масе испред њих.

Најлепши кадар те вечери био је када је Чола запевао неку од својих љубавних сентиш песама, а публика у мрклом мраку попалила (тада још увек) упаљаче.

Међутим, по завршетку концерта уследила је сцена која је у Леином сећању остала умеморисана као помало трауматична, али врло важна животна лекција...

Покушавајући да избегну стампедо усхићених људи који су се сливали ка свим странама са стадиона, њих пет су се циљано упутиле ка центру. Јер, треба нешто презалогајити пред пут ка Житишту.

Следећег тренутка ето их у Меку!

Хамбургери овакви, онакви, сендвичи, помфрити, сокови, шта год дечје срце алаво пожели, а расположене маме аминовале су да свака од нас може да наручи штагод пожели.

Ајаоооо! Па, Леа је све желела, али како је знала да то „све” није значило апсолутно баш СВЕ, скромно је наручила ДУПЛИ чизбургер, који има ДВЕ пљескавице. Мхм! Приде, наравно, веееелики помфтит и вееееелики сок. МХМ!

Срећна Леа, „преварила је систем”, нестрпљиво чека своју тацну и успут слуша шта друге женске из екипе наручују. Тако на ред долази девојчица, две године старија од Лее, и сва важна наручује ДВА-ОБИЧНА-ЧИЗБУРГЕРА и то све уз коментар: „Боље два обична, него један дупли!”

А Леина фаца (господе, душа ме и данас боли због те „испале”), туга преголема, зезнула се, нема шта, зезнули су је, могао ју је неко посаветовати, шта наивна алава глава зна, осим да је гладна и да жели све, али, ето, сирота не зна како да дође до тога.

Наравно, то је био последњи пут да Леа није знала како да засити своје апетите и победи „систем”. Али и последњи пут да је потпуно поражена и разочарана јела нешто што је сама изабрала!

Леа Радловачки

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести