Кркобабић: Пола милијарде динара за 500 кућа у селима Србије

БЕОГРАД: Министар за бригу о селу Милан Кркобабић рекао је данас да је Влада ове године издвојила из буџета 500 милиона динара за Програм доделе бесповратних средстава за куповину 500 сеоских кућа на територији Србије, саопштили су из министарства.
s
Фото: Youtube Printscreen

Он је нагласио да ће се и ове године наставити са доделом кућа и минибусева, као и са организовањем Михољских сусрета села.

Министар је најавио да ускоро следе програми везани за задругарство и домове култура, као и подршка привредним активностима.

"Ово је прави одговор на бројне захтеве и огромно интересовање људи који своју будућност виде у селима Србије", поручио је Кркобабић.

У саопштењу је наведено да је влада Србије јуче, на предлог Министарства за бригу о селу, усвојила програме који имају за циљ да се живот становника села подигне на виши ниво.

На седници је прво усвојен Програм доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Србије за 2022.

За овај програм издвојено је 500 милиона динара у циљу мотивисања сеоског становништва да остане на селу и подстицања младих да се врате на село, решавањем стамбеног питања.

Такође, усвојен је програм доделе бесповратних средстава за куповину минибусева за потребе превоза сеоског становништва на територији Србије за ову годину.

Реализацији овог програма намењено је 120 милиона динара, како би се допринело решавању проблема превоза становништва у сеоским срединама.

Влада је ове године за Програм доделе бесповратних средстава за организовање манифестације под називом "Михољски сусрети села", одредила 43 милиона динара, наведено је у саопштењу.

Михољски сусрети организују се традиционално сваке године ради унапређења друштвеног и спортског живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота, као и културно - историјског наслеђа.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести