Кркобабић: Гарантована социјална пензија, наша обавеза

БЕОГРАД: „Наш задатак као друштва у целини је да у наредном периоду омогућимо да сви старији од 65 година, међу којима је највише жена и то оних са села, постану корисници социјалне, гарантоване пензије”, изјавио је министар за бригу о селу и копредседник Националног тима за препород села Србије Милан Кркобабић.
krkobabic
Фото: Танјуг (видео)

Он је, како је саопштено из Министарства за бригу о селу, на скупу организованом у Новој Црњи поводом Међународног дана жена са села, који се обележава данас, рекао да је то императив времена у коме живимо и нешто што раде земље у окружењу.

"Минималан износ од 100 евра који предлажемо биће им од користи, али ће им пре свега, потврдити неопходно лично достојанство. Биће то потврда да друштво вреднује њихов рад и да се одужује за све што су му током свог животног века дале гајећи и васпитавајући децу, радећи у домаћинству и бринући о својим породицама", рекао је Кркобабић.

Према његовим речима судбина села Србије зависи од жена а ако младе жене и девојке реше да остану у селима, да ту заснују породице, онда ће село живети.

"Уколико желимо да село живи, треба да створимо амбијент да се младе жене баве предузетништвом, сеоским туризмом, да оснивају задруге, да имају сопствене изворе прихода и буду у позицији да планирају, договарају и одлучују", навео је министар Кркобабић.

Lala
15.10.2021 • 20:09
Podrzavam predlog. Samo zenama koje imanu vise od 4 ro dece imaju vecu penziju.
EUR/RSD 117.4890
Најновије вести