Конференција без новинара због велике могућности преношења

БЕОГРАД: С обзиром да се налазимо у недељи када је могућност преношења вируса корона највиша, као и да је вирус корона ушао у неке редакције и да има оболелих, одлучено је, уз сагласност струке, да се редовне конференције за медије одржавају без новинара. 
Predrag Kon/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Предраг Кон

То су данас рекли министар здравља Златибор Лончар и епидемиолог Предраг Кон, одговарајући на питање електронском поштом листа Данас, ТВ Н1, Гласа Америке и Јужних вести, који су се интересовали ко је донео одлуку да се од данас конференције одржавају без новинара, као и да ли је струка сагласна са том одлуком.

"Ми желимо да водимо рачуна о сваком грађанину, самим тим и сваком новинару. Став је био да спречимо да дође до те могућности да се прошири инфекција или да се пренесе", казао је Лончар.

Наводи да је циљ да се сачува сваки живот и да се не угрози било ко, неважно да ли је то новинар, радник или било ко други.

"Спроводимо мере сходно моменту у којем се налазимо. Процена је да је сада моменат да је велика вероватноћа да се вирус пренесе", казао је Лончар.

Кон је потврдио да је струка питана и да су дали сагласност.

Како је навео, разлог за сагласност је тај што се вирус појављује по разним редакцијама. 

"То је био разлог да се пристане, није се нешто много студиозно о томе размишљало, искрено речено, али то се ради и у другим земљама и нисмо видели никакав проблем", казао је.

Како је навео, што се њега тиче, то може и не мора, али у сваком случају је коректно. 

"Никада човек не може да се сети шта све може да буде политизовано, па сам дао сагласност без озбиљнијег размишљања", навео је Кон.

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести