И даље колоне на улазу у Србију пред примену нове мере

БЕОГРАД: На граничним прелазима и даље се формирају километарске колоне пред ступање на снагу нове маре према којој је улазак у Србију за стране држављане могућ само уз негативан ПЦР тест не старији од 48 сати, а за држављане Србије обавезан десетоодневни карантин.
batrovci
Фото: Gužva na Batrovcima, foto: TANJUG/ NIKOLA ANÐIC/ mn

Према последњим информација, на улазак у Србију из Мађарске се чека на Хоргошу више од пет сати, а, како наводи РТС, толико се чека и на мађарском прелазу Реске.

На граничном прелазу Батровци колона возила из правца Хрватске дугачка је неколико километара.

На улазак из Хрватске се чека око шест сати, током ноћи грађани су стајали у колони и осам сати.

На Батровцима и Шиду за улазак у земљу по 60 минута

Према информацијама Управе граничне полиције у 13.15 часова, на граничном прелазу Батровци, на улазу у земљу задржавање за путничка возила је 60 минута, колико и на граничном прелазу Шид.

На Градини, на излазу, задржавање за путничка моторна возила је 30 минута, док на осталим граничним прелазима нема задржавања за све врсте возила, саопштило је ЈП Путеви Србије.

На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.

ЈП Путеви Србије саопштили су да ће сутра од 10.00 до 13.00 сати изводити радови на бетонирању серклажа на Панчевачком мосту у смеру од Панчева ка Београду, на десној траци, непосредно пре скретања на силазни крак ка Булевару деспота Стефана.

Саобраћај ће се одвијати левом слободном саобраћајном траком.

Суботица - Стари Жедник, од сутра до 22. децембра од 7 до 15 часова, радови на појачаном одржавању уз наизменично пропуштање возила.

Манастир Свети Илија - Рсовци, од 21.12. до 23.12.2020. г., од 8 до 11 часова и од 14 до 17 часова, доћи ће до обуставе саобраћаја због извођења радова на појачаном одржавању.

Ауто-пут Е-80, испред тунела Банцарево, у смеру ка Пироту, радови на санације коловозне (асфалтне) конструкције. У зони радова за саобраћај је затворена возна и претицајна саобраћајна трака, а саобраћај се одвија зауставном саобраћајном траком.

Раскрсница државног пута I Б реда број 12 и Пута шајкашког одреда, на територији града Новог Сада - до 31. децембра радови на рехабилитацији (изградњи кружног тока). У зони градилишта, врши се преусмеравање возила са две раздвојене на једну коловозну траку.

Вучић: У Србију ушло 225. 000 људи, од тога 120. 000 у транзиту

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је у Србију од 17. децембра до данас у 10.00 сати ушло око 225. 000 људи, али да је 120. 000 било у транзиту.

Вучић је новинарима у Крушевцу на питање о гужвама на граничним прелазима рекао да је овај број много мањи него марту, када је дошло 450 000 људи у Србију.

Напомиње и да је истовремено 150. 000 људи, углавном странаца, напустило Србију.

Гужве на прелазима су створене, иако сви капацитети раде по 24 сата и да се пропуштају возила у шест колона, јер су, каже, сви пожурили у минут до 12, "такви смо, али није тако страсно".

Напомиње да сви који су дошли нису остали у централној Србији или на северу земље, већ да је око 120. 000 људи у транзиту, да је велики број труских држављана међу њима, као и Албанаца са Косова и Метохије.

Вучић је апеловао на људе да се чувају током предстојећих празника и да чувају старије грађане који су, како је рекао, највеће жртве ове болести.

Путеви Србије: Прилази туристичким центрима проходни

Јавно предузеће "Путеви Србије" саопштило је јутрос да су прилази зимским туристичким центрима проходни, али је поново саветовало возаче да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут и да возе опрезно.

На ауто-путу Е-70, гранични прелаз Батровци - Кузмин, у току су радови на замени одбојне ограде у разделном појасу, па су за саобраћај затворене претицајне саобраћајне траке у оба смера, и саобраћај се одвија возним саобраћајним тракама.

На деоници Бољевци - Обреновац због радова на санацији коловоза до 29. децембра и даље је на снази обустава саобраћаја, а алтернативни путни правац из правца Обреновца ауто-пут Е-763 (Милош Велики).

На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возил, додаје се у саопштењу "Путева Србије".

EUR/RSD 117.5749
Најновије вести