Гондола на Златибору почиње с радом 11. јануара

ЧАЈЕТИНА: Залтиборска Голд гондола почеће да ради у понедељак 11. јануара након пет година од почетка радова на изградњи те најдуже панорамске гондоле на свету.
1
Фото: Youtube Printscreen

"Златиборска гондола биће пуштена у рад у понедељак 11. јануара, а свечано отварање је у четвртак 14. јануара", објављено је на сајту Општине Чајетина.

Прва два дана радиће бесплатно, а становници Чајетине моћу ће ца се гондолом возе само уз личну карту, али и сви који покажу захвалнице за учешће у "Златиборској моби".

"За нас је ова година била подстрек да завршио све капиталне инвестиције. Неке су трајале пет година као гондола, неке су започете пре три године, неке пре годину дана, а неке пре шест месеци као што је реконструкција Краљевог трга и језера у самом центру Златибора", изјавио је председник Општине Чајетина Милан Стаматовић.

Он је додао како је циљ локалних власти да се захваљујући гондоли значајно повећа број туриста на Златибору.

"Наш циљ јесте да у периоду од пет година забалежимо милион посетилаца, што аутоматски значи десет милиона ноћања, и то је екстра профит за мештане Златибора, за инвеститоре, а наравно и за буџете Републике Србије и Општине Чајетина", казао је Стаматовић.

Приликом усвајања ценовника услуга Голд гондоле посебно се водило рачуна да цене карата буду прихватљиве за свакога иако гондола мора да послује по тржишним принципима, наводи се у саопштењу чајетинске општине.

Тако ће вожња до Торника и назад одрасле коштати 1.000 динара, карта за децу биће 550 динара, док ће се деца до шест година старости возити бесплатно уз услов да су у пратњи бар једне одрасле особе, прецизира се у саопштењу.

Становници Чајетине имаће посебне попусте, па ће карта за одрасле коштати 500 динара, а за децу 350 динара.

EUR/RSD 117.3811
Најновије вести