Ер Србија јутрос превезла двомилионитог путника

БЕОГРАД: Српска национална авио-компанија овог јутра превезла је свог двомилионитог путника у 2022. години.
er srbija avion
Фото: Tanjug (R. Prelić, ilustracija)

Ер Србија је од почетка године до краја септембра превезла око 1.700.000 путника у редовном и више од 300.000 путника у чартер саобраћају, наведено је у саопштењу те авио компаније.

У септембру из Београда превезено више од 300.000 путника што је за 69,8 одсто више у односу на исти месец 2021. године и најбољи септембарски резултат од 2013. године, од када компанија послује под данашњим именом.

Током тог месеца реализовано је више од 3.400 летова, од чега је више од 2.900 било на редовним дестинацијама, а готово 500 на чартерима.

„Иако је сезона годишњих одмора практично прошла, летња сезона у авио-индустрији још траје. Потражња за летовима током септембра нешто је мања у односу на јул и август, који су били рекордни месеци по броју превезених путника, али је и даље изузетно висока за овај период године. Захваљујући поверењу које нам путници указују, током 2022. године забележили смо изузетне резултате. У септембру смо превезли нашег 20-милионитог путника од када послујемо под именом Ер Србија, а сада и 2-милионитог путника од почетка 2022. године. Идемо у сусрет новим рекордима, непрекидно се трудећи да проширимо нашу понуду новим, још атрактивнијим дестинацијама,“ рекао је директор комерцијале и стратегије Ер Србије Бошко Рупић.

Летња сезона званично се завршава крајем октобра. У наредном периоду, Ер Србија ће престати да лети до овогодишњих сезонских линија, али компанија већ уводи нове дестинације.

Као што је раније најављено, од 31. октобра, Ер Србија покреће директне летове ка Малти, два пута недељно, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.3388
Најновије вести