Чачак: У хали "Младост" припремљена привремена ковид болница

ЧАЧАК: Град Чачак и здравствене установе у том граду, за случај да се укаже потреба за додатни смештај пацијената заражених вирусом корона припремиле су привремену ковид болницу у спортској хали "Младост".
privremena bolnica
Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/JOVO MAMULA/bs

То је учињено, како је за Глас западне Србије казао градоначелник Чачка Милун Тодоровић, одлуком Владе Србије и то да би били спремни у случају да дође до већег заражавања.

Како је прецизирао, доста је потенцијалних пацијената из Моравичког округа, пре свега из општине Ивањица.

"Нажалост, то су углавном пацијенти у старијој животној доби и долазе са веома тешким клиничким сликама", навео је Тодоровић.

Додаје и да у Чачку постоји Дом за старе са 80 корисника, као и Окружни затвор, али и системи у којима је велики број запослених.

Тодоровић је нагласио да је за случај потребе, за Плаву халу у Атеници обезбеђено 60 комплета боца са медицинским кисеоником и сви потребни апарати и опрема, како би сви пацијенти имали адекватну здравствену заштиту и квалитетну негу.

Епидемиолошка ситуација у Чачку је, према мишљењу Тодоровића, стабилизована и то пре свега захваљујући одговорном понашању грађана који у највећем проценту поштују све прописане мере од како је проглашена ванредна ситуација.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести