Без гужви на грчкој граници, пробни период за тамошње службе

Српским држављанима који су вакцинисани против корона вируса или имају негативан ПЦР тест не старији од 48 сати, од јуче је могућ улазак у Грчку, а председник Удружења Грци Србије Василиос Провелегиос рекао је за ТВ К1 да на граничним прелазима нису биле гужве, те да је отварање грчких граница тестни период, како би тамошње службе процениле понашање људи у таквим кризним ситуацијама.
putovanje korona granica turizam pix
Фото: Pixabay.com

Срби у Грчку сада могу ући једино преко Бугарске, а Провелегиос наводи да ће се на границама радити брзи антигенски тест за оне за које процене да је потребно, а уколико тест буде позитиван, радиће се ПЦР.

Уколико и он буде позитиван, туристи ће имати могућност карантина у месту у коме су требали да одседну, а Грчка плаћа трошкове лечења.

Провелегиос указује да је најављено да данас од поднева у Грчкој попусте мере, додајући да очекује да ће до 14. маја бити све отворено, како је планирано, и када би требало да уђе већи број туриста.

"У Грчку у најбољим годинама долази 20 милиона туриста. Верујемо да ће их ове године доћи барем пола од тога", навео је Провелегиос.

Додао је да је до сада вакцинисано више од 2,5 милиона Грка, и да вакцинација напредује брзо.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести