Антонијевић: У српским срединама на КиМ скок броја позитивних

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Епидемиолог Александар Антонијевић оценио је данас да је ситуација са корона вирусом у српским срединама на Косову и Метохији сложена и истакао да неочекивано скаче број новоинфицираних на дневном нивоу.
korona
Фото: pixabay.com

"Порастао је број људи које тестирамо. На дневном нивоу је то од 130 до 140 лица. То је велики пораст, ако узмемо у обзир да смо недељама пре тога тестирали од 30 до 40 особа, тада смо имали од 10 до 15 позитивних случајева", каже Антонијевић.

Истиче да је ситуација што се имунизације тиче добра, да се велики број људи вакинисао првом дозом, као и да је већ кренула и ревакцинација.

У КБЦ у Северној Митровици хоспитализовано је 49 особа, од тога је велики број на терапији кисеоником.

"Хоспитализују се пацијенти који имају налаз на плућима, тако да није нимало наивно, ради се тренутно о лакшој клиничкој слици. Само податак, да је од 49 пацијената 26 на кисеонику, говори да слика није идеална, велики је број пацијената на кисеонику", рекао је Антонијевић и додао да је на респиратору само један пацијент.

На КиМ 307 нових случајева корона вируса

ПРИШТИНА: У последња 24 сата на КиМ је потврђено нових 307 случајева корона вируса, док су четири пацијента преминула од последица вируса, објавио је данас Институт за јавно здравље у Приштини.

Тестирано је 1.787 особа, а највише новооболелих је у Приштини, Призрену и Ђаковици, преноси Коха.

Од почетка пандемије од корона вируса је оболело 63.089, док је преминуло 1.532 пацијената.

EUR/RSD 117.2824
Најновије вести