Албанка и Србин у срећном браку, стрепе од комшија Албанаца

У Новом Брду већ неколико година живи Албанка, која је удајом за Србина привукла пажњу локалних Албанаца који нису задовољни њеном одлуком
2
Фото: Printscreen RTS

. Разија се на то не осврће, а о супругу Славиша има само речи хвале. Разија и Славиша сваке ноћи наизменично стражаре у штали, јер је то једини начин да сачувају фарму крава од које живе.

Биле су потребне две године да Разија савлада српски језик и то је, каже, била једина препрека између ње и супруга. Одлично се слажу, све послове на имању заједно раде са ћерком Марином и сином Михајлом. Али проблеме им стварају албански суседи.

"Са својом фамилијом немам никаквих проблема што сам се удала за Србина, али комшије Албанци ми праве проблеме", каже Разија Метај Јовић из села Зебинце.

Осим тих непријатности, Разија и Славиша сваке ноћи наизменично стражаре у штали, јер је то једини начин да сачувају фарму крава од које живе.

"Овде сам се родио, овде волим да останем. Колико могу се борим, да обезбедим колико-толико за децу да нешто имају", наводи Славиша Јовић.

Како би економски ојачали и подржали породицу Јовић, представници Хуманитарне организације Косовско Поморавље из Партеша прикупили су средства и обезбедили грађевински материјал за изградњу просторије за производњу сира.

"Сврха наше организације је да ојачамо наше породице, да им пружимо подршку и помоћ како би направили посао и како би могли да живе", каже представник те организације.

Јовићи кажу да им је ова помоћ стигла у правом тренутку. У плану им је да заврше изградњу нове куће, а за то им је потребно много средстава, до којих се боре да дођу.

(РТС)

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести