Адвокати поново протестовали због става ВКС о кредитима

БЕОГРАД: У Београду је данас поново одржан протест адвоката и грађана незадовољних правним ставом Врховног касационог суда којим се сматра да је дозвољено да банке уговарају трошкове обраде кредита.
e
Фото: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Овога пута окупили су се испред Уставног суда у Булевару краља Александра где су поново затражили повлачење тог става који, како кажу, штети грађанима, након чега је уследила протесна шетња до Палате правде.

Протест протиче мирно, а окупљени носе транспаренте са порукама "Повуците га!", "Но пасаран!", "Поштујте закон! Стоп банкарском терору".

Испред Уставног суда се, између осталих, обратио адвокат Мирослав Живковић који је рекао да је 16. септембра правосуђе у Србији престало да постоји.

"16. 9. издали су допуну након које смо се ми побунили. Рекли су нам да немамо права на протесте, да то није по етици, неком кодексу. Са овог места им одговарамо, имамо само један захтев, а то је ''Повуците га!'', рекао је Живковић.

Окупљени су ту потписивали петицију обуставе рада целе адвокатуре у Србији док се не промени став Врховног касационог суда.

Због протеста, заустављен је саобраћај у Булевару краља Александра.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести