ЗРЕПОК донирао милион милион динара зрењанинској болници

ЗРЕЊАНИН: Поводом десет година од оснивања, удружење „Зрењанински пословни круг“ донирало је Општој болници „Ђорђе Јоановић“ милион динара за набавку опреме за информациони систем.
1

Уговор о донацији јуче су потписали директорка зрењанинске болнице др Ивана Тешић и председник ЗРЕПОК-а Будимир Јовановић.

-  Обично су донације у виду апарата који користе пацијентима. Ова донација везана за информациони систем користиће и пацијентима, али и запосленима, и утицаће на квалитет здравствене заштите. Информациони систем данас је неопходан, пружа нам важне податке, а захваљујући помоћи ЗРЕПОК-а од сада ће све бити брже, доступније и ефикасније. Од тога ће корист имати и пацијенти, јер ће се лекар више бавити њима, а не администрацијом - истакла је др Тешић и захвалила се ЗРЕПОК-у.

„Зрењанински пословни круг“ већ неко време има врло квалитетну сарадњу са Општом болницом „Ђорђе Јоановић“.

- Сматрамо да је болница једна од најзначајнијих институција у нашем граду, а у разговору са руководством чули смо да им је један од највећих проблема застарели информациони систем, односно преоптерећени сервери. Зато смо одлучили да поводом десетогодишњице наше асоцијације донирамо милион динара за куповину сервера. Такође, упутили смо и наше најквалитетније људе како би са информатичарима из болнице на најбржи и најефикаснији начин ту нову опрему имплементирали у постојећи систем. Верујем да ће сервер унапредити систем,  олакшати посао медицинским радницима, а то ће се директно одразити на добробит пацијената - истакао је Будимир Јовановић.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5773
Најновије вести