Зрењанински водовод упозорио дужнике

ЗРЕЊАНИН: У протекла два месеца ЈКП „Водовод и канализација” је на адресе око седам хиљада корисника послало опомене због неизмирених дуговања за услуге из 2016. и 2017. године. Зрењанинском предузећу они дугују више од 50 милиона динара.
Vodovod/Dnevnik
Фото: Водовод илустрација/Архива Дневника

У априлу су опоменути корисници у селима, и у питању су опомене пред престанак пружања комуналне услуге, то јест искључење са водоводне мреже, и корисници у граду који живе у објектима колективног становања, где су у питању опомене пред утужење, јер не постоје технички услови за појединачно искључење са мреже.

„Средином маја почела су и искључења са мреже корисника који нису поступили по опомени, нису измирили своја дуговања или нису потписали са предузећем репрограм о отплати дуга на рате. Први круг искључења је спроведен у 12 села и наставља се и у преосталим, а корисници у граду могу да очекују да ће у наредним данима бити утужени“, најављује у изјави за „Дневник” руководилац Службе информисања и пословних комуникација у ЈКП „Водовод и канализација” Синиша Гајин.


Излазак у села

Да би што већем броју корисника пружили могућност потписивања репрограма и уштедели им трошкове доласка у Зрењанин, радници „Водовода и канализације” ће у наредним данима бити у селима, и у просторијама месних заједница у периоду од 9 до 13 часова потписивати репрограм дуга са корисницима. Сви корисници, и из града и из села, репрограм дуга могу потписати сваког радног дана од 7 до 15 часова у згради ЈКП „Водовод и канализација” у Петефијевој 3 у Зрењанину.


Став предузећа је да жели да избегне непопуларне мере као што су искључења са водоводне мреже и утужења, али исто тако жели да заштити своје и интересе оних корисника који редовно измирују своје обавезе, а који су у већини.

„У складу са изнетим, упућујемо последњи позив корисницима да измире своја дуговања или потпишу репрограм о отплати дуга на рате, којим ће избећи искључење са водоводне мреже и утужење, а и избећи трошкове спровођења тих поступака“, наглашава Гајин.  Позивамо и 2.700 корисника из града који живе у објектима индивидуалног становања, а који су опомене добили у мају, да поступе по њима или потпишу репрограм са предузећем јер је листа за искључења корисника који то до сада нису учинили састављена, и од следеће недеље почеће искључења са водоводне мреже и у граду.      

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести