Зрењанински Шинвоз уговорио вредне послове

ЗРЕЊАНИН: Зрењанинско предузеће за ремонт и производњу шинских возила „Шинвоз” планира да крајем ове године изгради нови погон од око 5.000 квадратних метара у којем ће бити инсталирана комплетно нова опрема.
д
Фото: Dnevnik.rs

То би, са већ адаптираних 2.500 квадрата погона, требало да буде довољно производног простора за послове који су уговорени, али и за оне који су најављени.

- Имамо већ склопљене вишегодишње уговоре са иностраним партнерима, као и уговор са једним великим добављачем за аутоиндустрију - каже директор „Шинвоза” Радомир Миљуш. 

Оно на шта су у „Шинвозу” посебно поносни је десетогодишњи уговор са великом и чувеном мултинационалном компанијом „Бомбардије”, за коју ће се у „Шинвозу” израђивати кабине и кровови за возове, који се после склапају у неким другим фабрикама у Европи. Уговор је вредан 30 милиона евра.

-Тренутно се у нашим погонима израђују алати потребни за даљу производњу - истиче Миљуш и додаје да би производња компоненти могла да почне већ у марту, а да се очекује и проширење сарадње.

У „Шинвозу” тренутно ради 250 људи, а када крене производња за „Бомбардије”, биће потребно још 60 радника - 50 бравара и 10 заваривача.

- Прошле године наши људи су били на обуци у „Бомбардијеовој” фабрици у Чешкој и то су будући инструктори. Тешко је данас наћи обучене браваре, а посебно завариваче. Зато смо у нашој фабрици опремили кабинет за обуку заваривача. И овом приликом бих позвао све младе људе који би желели да се баве овим траженим, а могу рећи и плаћеним послом, да нам се јаве - каже директор „Шинвоза” Радомир Миљуш.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.5795
Најновије вести