Зрењанински Шинвоз уговара нови вишемилионски посао

ЗРЕЊАНИН: Зрењанински „Шинвоз“ саопштио је данас да се ускоро очекује уговарање новог, дугорочног пројекта вишемилионске вредности, који би се реализовао у наредних осам година.
sinvoz1.JPG
Фото: Ж.Балабан

Како је наведено, овај посао ће „Шинвозу“ поверити предузеће које је лидер у производњи железничких возила. Поступку уговарања и реализације посла претходио је низ ригорозних контрола система пословања. Позитивни резултати су омогућили да се „Шинвоз” уврсти на листу квалификованих добављача.

За реализацију овог посла, неопходни су радници металске струке, односно бравари и заваривачи, са вишим нивоом знања и вештина. У првој фази пројекта потребан број новозапослених радника је 40, са тенденцијом да се у наредној години повећа на 150 радника.

"Зрењанински „Шинвоз“ је још пре неколико година донео одлуку да добар део пословања усмери ка иностраном тржишту. У циљу остваривања тих планова, „Шинвоз“ је пре две године адаптирао део производне хале величине 4.000 квадратних метара и опремио га најмодернијом опремом и машинама за производњу металних конструкција. Такође је спроведено сертификовање фабрике и радника из области заваривања челика, инокса и алуминијума, а добили смо и сертификат за лепљење", објашњава директор „Шинвоза“ Радомир Миљуш.

Овај инвестициони циклус, по речима Миљуша, резултирао је закључивањем дугорочних уговора, вишемилионске вредности, о испоруци компонената за неколико респектабилних светских компанија. Такође, запослено је додатних 45 радника.

"Као последица овога уследило је значајно повећање обима производње, а вишеструко је увећано пословање са иностраним партнерима. „Шинвоз“ тренутно запошљава око 300 радника и за разлику од привредних друштава која се баве истом делатношћу, има стално отворене конкурсе за запошљавање нових радника свих профила: од инжењера машинске и електро струке, па до електричара, бравара, заваривача... ", напомиње Миљуш.

Шинвозсада има 300 радника и стално отворене конкурсе

Директор Миљуш истиче да „Шинвоз“ у пословима са реномираним западним произвођачима железничких возила и компоненти обезбеђује подизање техничког, технолошког и образовног нивоа компаније и новозапослених радника. То ће за резултат имати знатно повећање зарада запослених.

"За све новозапослене раднике биће организована додатна обука и усавршавање, како у погонима „Шинвоза“ тако и у погонима купца у Западној Европи. Обуке подразумевају стицање вишег нивоа стручних знања, међународних сертификата, као и учење страних језика", додаје Миљуш.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести